lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Щасливе літо пушкінської 'Криниці'
Тетяна Ключникова
Тетяна Ключникова

Літо скінчилось… Попереду чимало масштабних планів!

Літо-2012 для підмосковного Національно-культурного об'єднання українців «Криниця» було багатим на щасливі події, кожна з яких стала маленьким кроком вперед. Це була і копітка праця, і відпочинок, і як кажуть, поєднання приємного з корисним.

Перший осінній день нагадав усім, що період літніх відпусток і канікул закінчився. Вулиці нашого підмосковного Пушкіно замайоріли святковими букетами і щасливими посмішками школярів. Пора сідати за парти, братися до роботи. Як завжди цього дня всі розповідають, де відпочивали і як провели літо. От і ми, криничани, хочемо поділитися з вами своїми радощами. Але про все по черзі.

Червень

8 і 12 червня в м. Митіщі відбулася V Асамблея народів Підмосков'я. Вона пройшла під девізом «Дружба народів - основа єдності і стабільності Московської області». В перший день Асамблеї, під час роботи «круглого столу», голова Ради НКОУ «Криниця» Т.М. Ключникова виступила з доповіддю про єдиний в Московській області інтернаціональний Дім «Дружба» в Пушкіно та про роботу в ньому національно-культурних автономій і об'єднань. Губернатор Московської області С.К. Шойгу достойно оцінив роботу пушкінських криничан і за довголітню наполегливу роботу нагородив члена Ради НКОУ «Криниця», керівника мистецьким відділом організації Л. С. Костроміну Почесною грамотою Губернатора.

Приємно відзначити також, що наша юна україночка Алевтина Атаманенко була відзначена за перемогу в конкурсі творчих робіт про дружбу, приуроченого до V Асамблеї народів Підмосков'я, який проводило Міністерство територіальних утворень Уряду Московської області. ЇЇ твір «Мій щасливий квітковий сон» був визнаний компетентним журі найкращим і надрукований на першій сторінці у збірці , яка вийшла спеціальним номером до свята.

А 12 червня, в другий день Асамблеї, під час святкування Дня Росії, всі члени «Криниці» взяли участь у святковій ході центральною вулицею міста в колоні національно-культурних автономій, позмагалися в спортивних іграх та виступили у святковому концерті. Постійний учасник всіх п'яти Асамблей - сімейний вокальний ансамбль «Барвінок», порадував глядачів гарними українськими піснями і спеціально пошитими новими сценічними костюмами. Від душі вітаємо наших достойних земляків і бажаємо їм нових творчих злетів.

11 червня в Пушкіно відбувся традиційний районний «Сабантуй», який проводила місцева татарська національно-культурна автономія «Вазифа». На це свято завжди збираються всі національності, які мешкають у пушкінському інтернаціональному Домі «Дружба». То ж і цього разу, не дивлячись на зливу, українці із «Криниці» були разом зі своїми татарськими друзями. Сімейний вокальний ансамбль «Барвінок» вніс свій національний колорит в святкування татарського «Сабантуя».

З таким же дружнім візитом 23 червня представники пушкінської української діаспори побували і на обласному святі «Сабантуй» у місті Ногінську Московської області.

Липень

А вже з 30 червня по 10 липня троє молодих активістів нашого українського об'єднання Олександр Поліщук, Катерина Ключникова та Ольга Заруцька побували на міжнародному українському тренингу в Парижі. Вони достойно представили українців Росії на цьому престижному форумі. Спілкування виключно українською мовою, знайомство з молодими співвітчизниками з шести країн світу, обмін досвідом і цікаві мовні та розвиваючі тренінги зробили цю подорож до Парижа просто неповторною. А якщо додати до всього цього і місцеві паризькі краєвиди і романтику французьких вечорів , то можна сміливо уявити, якими щасливими і збагаченими духовно повернулися наші молоді активісти до Пушкіно! Вже дорогою додому вони планували майбутні заходи, де б змогли поділитися з друзями новими враженнями, знаннями та навиками.

І вдома на них чекала добра звістка. Одна з найактивніших учасниць молодіжного крила НКОУ «Криниця», п'ятикратна переможниця Всеросійського конкурсу на краще читання творів Т.Г. Шевченка - Діана Зублевська після успішного закінчення середньої загальноосвітньої школи стала студенткою факультету журналістики найпрестижнішого українського вузу - Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка. Слід зазначити, що саме активна діяльність в житті української громади дали можливість Діані вступити на бюджетне навчання без додаткових іспитів. Безперечно, це наша найбільша гордість, значить ми працюємо правильно, коли маємо такі результати!

А через кілька днів Представники Посольства України в Росії сповістили ще одну гарну новину, що Діана Зублевська і Алевтина Атаманенко стали переможцями Міжнародного мовно-літературного конкурсу творчих робіт учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який проводило Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. Вони удостоєні дипломів II ступеня. Пишаємося успіхами нашої молоді і бажаємо успіхів у досягненні ще більших творчих висот!

28 липня місцеве пушкінське відділення регіонального об'єднання мордви відзначало 1000-ліття єднання мордовського народу з народами Росії. Це було прекрасне свято, на яке завітали представники Уряду Мордовії , космонавти Росії і ще багато високошанованих гостей та представників місцевих діаспор. Зазвичай, що наша «Криниця» не могла не привітати своїх друзів з такою знаменною подією. Сімейний вокальний ансамбль «Барвінок» передав дарунки мордовській громаді і від усіх українців Росії щиро поздоровив зі святом дружби українськими народними піснями.

Серпень

Цей місяць подарував справжній відпочинок біля моря і насолоду спілкування з українськими друзями в Туреччині. Молода громада «Українська родина» разом з адміністрацією міста Анталії запросила сімейний вокальний ансамбль «Барвінок» на I Міжнародний фестиваль української культури в Туреччині.

Фестиваль приурочили до Дня Незалежності України. Такого українського свята ще не бачила Анталія! Чудові фольклорні колективи та майстри сцени приїхали з різних областей України, з Естонії, Росії. Тисячі людей збиралися на концертних майданчиках і в найкращому концертному залі міста, щоб послухати українських пісень, побачити старовинні українські танці, насолодитися звучанням бандури та познайомитися з розмаїттям українських вишиванок.

Адміністрація міста і «Українська родина» Туреччини в свою чергу влаштували гарний відпочинок для гостей фестивалю. Екскурсії містом та подорожі по морю на «піратському» човні, поїздки на водоспади та виставку скульптур із піску і просто відпочинок на пляжі під гарячим анталійськім сонцем принесли масу задоволення кожній закордонній українській делегації. Як сказав почесний гість фестивалю, Голова УВКР Михайло Ратушний: Фестиваль української культури пройшов на найвищому рівні і нам вже захотілося повернутися сюди на наступний рік. До речі, слід відмітити, що така домовленість була досягнута на підсумковому «круглому столі» між представниками українських громад фестивалю і адміністрацією міста Анталії - зробити Міжнародний фестиваль української культури в Туреччині традиційним і проводити щорічно в період святкування дня Незалежності України.

Хочеться щиро подякувати молодій «Українській родині» Туреччини, якій виповнилося всього три роки, але яка своєю активністю показує чудовий приклад іншим громадам світу, проводить такі чудові заходи, зберігає українську культуру і примножує її здобутки далеко від рідної землі. Особлива подяка за фінансову і моральну підтримку фестивалю меру м. Анталії та його дружній команді, яка всі дні цього чудового свята була поруч, напружено і злагоджено працювала, щоб зробити кожний день неповторним. Нам в Росії - тільки мріяти про таку підтримку місцевої влади.

Щасливі, засмаглі і окрилені новими ідеями повернулися ми до Москви. Літо скінчилося… Попереду багато нових масштабних планів. Наша пушкінська українська громада розпочинає новий творчий сезон 2012-2013. В ньому на нас чекають важливі ювілейні дати: 15-річчя Національно-культурного об'єднання українців «Криниця» та 10-річчя інтернаціонального Дому «Дружба». Тож, до роботи, друзі!

Голова Ради НКОУ «Криниця», член Консультативної Ради з національних питань Уряду Московської області

Тетяна КЛЮЧНИКОВА

 

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Передрук: Сайт «ОУР» http://www.ukrros.info/news/index.php?ELEMENT_ID=3659

V Асамблея народів Підмосков'я. В центрі Л.С. Костроміна - нагороджена Почесною грамотою Губернатора
V Асамблея народів Підмосков'я. В центрі Л.С. Костроміна - нагороджена Почесною грамотою Губернатора
Другий день Асамблеї. Члени НКОУ 'Криниця' у святковій колоні національно-культурних автономій
Другий день Асамблеї. Члени НКОУ 'Криниця' у святковій колоні національно-культурних автономій
Разом під дощем татарському святі 'Сабантуй'. Сімейний ансамбль 'Барвінок' вніс український колорит
Разом під дощем татарському святі 'Сабантуй'. Сімейний ансамбль 'Барвінок' вніс український колорит
Міжнародний український тренінг у Франції
Міжнародний український тренінг у Франції
Наш Олександр Поліщук на практичному занятті на тренінгу в Парижі
Наш Олександр Поліщук на практичному занятті на тренінгу в Парижі
Наша Ольга Заруцька серед учасників міжнародного тренінгу
Наша Ольга Заруцька серед учасників міжнародного тренінгу
Наша Катерина Ключникова разом з учасниками тренінгу
Наша Катерина Ключникова разом з учасниками тренінгу
Українська молодь з шести країн світу - учасники міжнародного українського тренінгу в Парижі
Українська молодь з шести країн світу - учасники міжнародного українського тренінгу в Парижі
Атаманенко Алевтина та Зублевська Діана - дипломантки Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Г. Шевченка
Атаманенко Алевтина та Зублевська Діана - дипломантки Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Г. Шевченка
Зі студенткою факультету журналістики КНУ ім. Т. Шевченка Діаною Зублевською
Зі студенткою факультету журналістики КНУ ім. Т. Шевченка Діаною Зублевською
Представники світової української діаспори на прийомі в мерії міста Анталії
Представники світової української діаспори на прийомі в мерії міста Анталії
Члени української діаспори на площі перед мерією
Члени української діаспори на площі перед мерією
Члени сімейного ансамблю "Барвінок" з організаторами і гостями Міжнародного фестивалю української культури в Туреччині перед гала-концертом
Члени сімейного ансамблю "Барвінок" з організаторами і гостями Міжнародного фестивалю української культури в Туреччині перед гала-концертом
Відкриття виставки українських вишиванок
Відкриття виставки українських вишиванок
На виставці біля найбільшого українського вишитого рушника
На виставці біля найбільшого українського вишитого рушника
Заключна пісня учасників фестивалю
Заключна пісня учасників фестивалю
Нагороди учасникам I-го Міжнародного фестивалю української культури в Анталії
Нагороди учасникам I-го Міжнародного фестивалю української культури в Анталії

На світлинах: Тетяна Ключникова. V Асамблея народів Підмосков'я. В центрі Л.С. Костроміна - нагороджена Почесною грамотою Губернатора. Другий день Асамблеї: члени НКОУ «Криниця» у святковій колоні національно-культурних автономій. Разом під дощем татарському святі «Сабантуй»: сімейний ансамбль «Барвінок» вніс український колорит. Міжнародний український тренінг у Франції. Наш Олександр Поліщук на практичному занятті на тренінгу в Парижі. Наша Ольга Заруцька серед учасників міжнародного тренінгу. Наша Катерина Ключникова разом з учасниками тренінгу. Українська молодь з шести країн світу - учасники міжнародного українського тренінгу в Парижі. Атаманенко Алевтина та Зублевська Діана - дипломантки Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Г. Шевченка. Зі студенткою факультету журналістики КНУ ім. Т. Шевченка Діаною Зублевською. Представники світової української діаспори на прийомі в мерії міста Анталії. Члени української діаспори на площі перед мерією. Члени сімейного ансамблю «Барвінок» з організаторами і гостями Міжнародного фестивалю української культури в Туреччині перед гала-концертом. Відкриття виставки українських вишиванок. На виставці біля найбільшого українського вишитого рушника. Заключна пісня учасників фестивалю. Нагороди учасникам I-го Міжнародного фестивалю української культури в Анталії.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка