lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Українська Книга книг в Росії

Енциклопедiя УкраїниВченi з Киева презентували в Москвi першi 5 томiв «Енциклопедiї сучасної України”

Днями у Бiблiотецi української лiтератури в Москвi вченi з Києва презентували першi п’ять томiв «Енциклопедiї сучасної України». Всього ж заплановано до виходу в свiт 25 томiв цього важливого для української держави видання, котре охоплює перiод вiд початку ХХ столiття i до наших днiв.

Академiк Нацiональної академiї наук України, директор Головної астрономiчної обсерваторiї i голова Мiжнародного комiтету з питань науки i культури при НАН України Ярослав Яцкiв та кандидат фiлологiчних наук, заступник директора академiчного Iнституту енциклопедичних дослiджень Микола Железняк розповiли про особливостi пiдготовки й випуску ЕСУ. Було зокрема зазначено, що кiлькiсть статей та iх змiст можуть змiнюватись, доповнюватись (адже нинiшне стрiмкоплинне життя вносить суттевi корективи), i саме це робить Енциклопедiю «живим органiзмом». До збору необхiдних даних та написання статей залучено також широкий загал фахiвцiв i ентузiастiв у регiонах Украiни та за ii межами. « Головним критерiєм для нас у цiй непростiй роботi, - наголосив Микола .Железняк, - є максимальна об’ективнiсть Енциклопедii».

Українська енциклопедистика – це широкий спектр довiдково-iнформацiйної лiтератури, частина якої видається на мiсцях. I це дуже добре: чим бiльше буде краєзнавчих, бiографiчних та iсторiографiчних видань – тим повнiшою буде картина минулого України, її сьогодення. I все-таки, роль Енциклопедiї тут важко перецiнити – вона, свого роду, Книга книг пiзнавального спрямування.

Завершилася зустрiч киiвських науковцiв з представниками украiнськоi громади Москви активним обмiном думок -  адже всiх сьогоднi хвилює стан справ в Українi, майбутне двох сусiднiх народiв. Гостi вiдповiли на велику кiлькiсть запитань присутнiх, одне з них звучало так: « В чому, на ваш погляд, полягає нинi украiнська нацiональна iдея?» Академiк Ярослав Яцкiв вiдповiв: «У досягненнi конкурентноспроможностi в свiтi». Напевно, цей девiз не менш актуальний i для Росii.

Академік Ярослав Яцків (ліворуч) та  Микола Железняк на презентації Енциклопедії сучасної України

На світлинах: Енциклопедії України. Академік Ярослав Яцків (ліворуч) та  Микола Железняк на презентації Енциклопедії сучасної України.

Віктор ГIРЖОВ, 

журналист

Фото автора

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка