lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Про нашу спільну славу і гордість

История Севастополя в лицахЧлени Севастопольського земляцтва в Москві провели святкування на Трифоновській, 61 ювілею Севастополя і Чорноморському флоту

Як ми вже повідомляли, в Бібліотеці української літератури 12 вересня 2008 р. відбувся вечір, приурочений до 225-річчя міста-Героя Севастополя і Чорноморського флоту, що відзначається у цьому році. Його під звуки маршу Військово-морського флоту відкрила директор Бібліотеки Наталія Григорівна Шаріна. У своїй промові вона привітала присутніх: членів Севастопольського земляцтва, кадетів, членів інших українських земляцтв та просто гостей Бібліотеки.

Далі виступив голова Севастопольського земляцтва в Москві, екс-мер м. Севастополя, Іван Іванович Кириленко. Він відзначив особливу історичну роль Севастополя і Чорноморського флоту в захисті нашої Вітчизни. Слово «Севастопіль» після двох героїчних оборон цього міста стало символом слов`янскої стійкості, мужності і героїзму, а також невпинного прагнення слов`ян до Чорного моря, - відзначив він в своїй промові. Іван Іванович представив увазі гостей дві книги, що презентувалися на вечорі. Це «История г. Севастополя в лицах» (видана в м. Севастопіль) і «Севастополь. Слава і гордость Отечества» (видана у м. Москва), видані за сприяння і участі Земляцтва Севастопольців м. Москви. Метою видання було ширше ознайомити жителів Москви з історичними подіями, пов'язаними з містом-героєм, подіями, вираженими не лише в тексті, але і у фотографіях – книги вийшли поліграфічно якісні з великою кількістю ілюстрацій.

З гіркотою Іван Іванович був вимушений зазначити, що через погіршення російсько-українських відносин Севастопіль і Чорноморський флот перетворилися на предмет політичних суперечок. Лідер московських севастопольців висловив надію, що майбутні покоління зможуть досягти єдності між нашими слов'янськими країнами.

Виступив також почесний голова Ради українських земляцтв Москви і Московської області Микола Іванович Челомбітько. Микола Іванович відзначив важливу роль Уряду Москви в становленні дружби і розуміння між народами, що живуть в мегаполісі.

Директор кадетського корпусу - школи № 1700 ім. міста-героя Севастополя Юрій Олександрович Фомін розповів про сучасних гардемаринів, майбутніх офіцерів військово-морського флоту Росії, про те, як ретельно і дбайливо вони ставляться до традицій ВМФ, а особливо до таких понять, як честь та гідність офіцера. Офіцери флоту завжди були елітою армії, і виховання еліти зараз знаходиться в надійних руках – в т.ч. в руках тих, хто відстоював Севастополь 250 днів і ночей.

Виступили також жителі Севастополя і його уродженці, які поділилися спогадами про становлення і розвиток рідного міста.

Завершився вечір святковим концертом. Поетеса Тетяна Люліна прочитала свої вірші, присвячені Севастополю. У виконанні Маргарити Раєвської прозвучали фрагменти з оперети «Любаша» і українські народні пісні, піаністка Ольга Єфремова виконала декілька музичних творів Ф. Шопена і С.В. Рахманінова.

Під час вечора був продемонстрований фільм про Чорноморський флот. Всі присутні отримали в дарунок книгу «Севастополь. Слава и гордость Отечества».

Книги Севастополь. Слава и гордость Отечества

В большом зале Библиотеки во время встречи

Выступает директор библиотеки Наталья Шарина

Глава Севастопольского землячества в Москве Иван Кириленко

Почетный председатель Совета украинских землячеств Николай Челомбитько

Директор кадетского корпуса Юрий Фомин

Московские земляки-севастопольцы

Севастопольцы в погонах и без

Общее фото участников встречи

На світлинах: История Севастополя в лицах. Книги «Севастополь. Слава и гордость Отечества». В большом зале Библиотеки  во время встречи. Выступает директор библиотеки Наталья Шарина. Глава Севастопольского землячества в Москве, экс-мэр г. Севастополя, Иван  Кириленко. Почетный председатель Совета украинских землячеств Москвы и Московской области Николай Челомбитько. Директор кадетського корпусу - школи № 1700 ім. міста-героя Севастополя контр-адміралЮрій Фомін. Московские земляки-севастопольцы. Севастопольцы в погонах и без. Общее фото участников встречи.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка