Людмила Мельник

Спогади про свято Миколая

Згадую, з яким нетерпінням чекали учні Українського дитячого освітнього центру при Бібліотеці української літератури Москви початку зими і різдвяних свят.

Вже стало традицією, справжньою подією – виступи школярів з привітаннями працівників Посольства України в РФ. Підготовка до свят була кипучою і старанною. І ... "ось настав чудовий день, повний сонця і пісень, показати хочем нині, як святкуєм Миколая в нашій Україні".

Учні виступали у великому світлому залі Посольства України в РФ біля новорічної ялинки.

Вдало дібрано букет пісень виступу – від прадавніх – про Святого Миколая до зворушливих – про українські звичаї. Слова про Святого Миколая, про різдвяні свята, про мрії дітей і їх святкові побажання зворушливо звучали у привітанні. Вплели до свого виступу і справжні концертні номери – інсценізовану пісню „Маруся”, солісти Катя та Олег Арапови, та феєричну за потужною позитивною енергією святкову сценку “За підсніжниками”, яку зіграли Руслана Мазуряк та Акатова Женя. Заслуженою подякою і нагородою малим російським українцям стала поява справжнього Святого Миколая з торбою новорічних подарунків, у ролі якого виступав Артем Бацевич. З запалом колядували і щедрували Ксенія Сімочкіна, Женя Чупін, Софійка та Дмитро Трунченкови. Майстерно читали вірші про Святителя Миколая та Новий рік: Катя Виноградова, Андрійко Шишкін, Вадимир Коц, Аріна та Ліза Манушини, Микита Сальников, Дмитро Шаповал, Максим Петров, Віка Бондарьова, Світлана Чеботар, Назарій та Ярослав Іванчуки та ін. Глядачі були приємно вражені майстерним виконанням танців “Метелица” і “Валянки”- хореографічною групою – це Богомолова Настя, Іванчук Юля, Круцко Аня, Нуралієва Шанна, Перепиличенко Вероніка, Рябокрис Аліна, Халченко Надія.

Заздалегідь до виступу учнів готувалось і Посольство України в РФ. Готувалось, як слід – і подарунки, і святкова ялинка. Тепла зустріч аташе Посольства України в РФ Ліннік Руслани Василівни, радника-посланника Посольства України в РФ Щербатюк Мирослави Дмитрівни та працівників Посольства додало запалу і сміливості учням, тому виступ пройшов на єдиному подиху, що принесло масу задоволення і дітям, і глядачам.

Зі словами вітання та подарунками звернувся до присутніх голова Товариства української культури “Славутич” міста Москви Василь Федорович Антонів.

Привітала зі Святом Миколая громаду член Спілки письменників Москви, лауреат конкурсу всенародної поезії Росії, лауреат літературної премії ім. П.Чехова Анна Григорівна Баканова-Подурець, яка передала в дарунок Посольству декілька томів своїх поетичних збірок.

Вдалий сценарій свята, копітка підготовка виступу кожного з маленьких артистів – це робота вчителів освітнього центру: Людмила Михайлівна Мельник - керівник; Світлана Борисівна Майборода - атристизм і музичний супровід виступу заслуга художнього керівника; Ольга Іванівна Петрова - хореографічна постановка танців "Метелица", "Валянки"; Ксенія Анатоліївна Красовітова - підготувала з учнями театралізовану сценку "За підсніжниками".

Щиро дякуємо аташе Посольства Українив РФ Ліннік Руслані Василівні та аташе Посольства України в РФ Соболєвій Анні Борисівні, за гостинність, за продуманий та професійно підготовлений прийом гостей, всім учням та батькам, які допомагали у підготовці виступу.

Людмила МЕЛЬНИК,

керівник українського освітнього центру, к.і.н.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Виступає член Спілки письменників Москви, лауреат конкурсу всенародної поезії Росії Анна Баканова-Подурець

Голова Товариства української культури “Славутич” Василь Антонів вітає учасників свята

Спільне фото під різдвяною ялинкою

На світлинах: Людмила Мельник. Виступає член Спілки письменників Москви, лауреат конкурсу всенародної поезії Росії Анна Баканова-Подурець. Голова Товариства української культури “Славутич” Василь Антонів вітає учасників свята. Спільне фото під різдвяною ялинкою.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка