lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Про зустріч з ординарієм греко-католиків Росії

Владика Стрийський Юлиян ГбурЄпарх Стрийський подарував Новосибірському Катедральному собору до його 10-річчя ікону блаженного Петра (Вергуна)

Делегація Стрийської єпархії Української греко-католицької церкви відвідала місто Новосибірськ. Робочий візит розпочався 8 серпня 2007 року. Єпархіальну делегацію очолили о. Тарас Пошивак, в. о. протосинкела Стрийської єпархії та о. Тарас Жолдак, заступник економа Стрийської єпархії. Протягом трьох днів, починаючи з 9 серпня, отці приймали участь в четвертій міжнародній Пастирській конференції. Тема конференції – «Служіння Божественній Любові на основі Енцикліки «Бог є Любов».

Під час перебування в Росії представники Стрийської єпархії 9 серпня 2007 року відслужили Божественну літургію в східному обряді в монастирі сестер Кармеліток міста Новосибірськ. Того ж дня гості зі Стрия зустрілися з єпископом Йосифом (Вертом), владикою місцевої єпархії та ординарієм греко-католиків Росії і священиками із греко-католицьких парафій Західного Сибіру.

Владика Йосиф ознайомив представників єпархіальної делегації зі Стрия з особливостями пасторального служіння в Росії. Гості оглянули Кафедральний храм, церковну бібліотеку та церковні приміщення, які використовуються для катехизації. Окремо відбулася зустріч із українськими священиками, що душпастирюють в греко-католицьких спільнотах Росії і, зокрема, з отцями редемптористами із міста Прокоп'євська.

Під час конференції Владика Йосиф (Верт) зокрема заторкнув тему католицько-православних взаємовідносин в Росії та підкреслив традиційність католицизму для цієї країни. Свідченням цього є велика еміграція німців, що покинули Росію в 1991 році, чисельні греко-католицькі спільноти, литовська діаспора та польські поселення, де до цього часу говорять польською мовою.

Ординарій Новосибірської єпархії в особливий спосіб підкреслив велику і славну історію Української греко-католицької церкви та згадав про свого духовного наставника владику Олександра (Хіру), що зробив вагомий внесок у розвиток його покликання до духовного стану. Владика Йосиф наголосив, що хоч католики в Росії є в меншості, все ж вони сповненні рішучості проповідувати Євангеліє і в цьому нелегкому завдання сподіваються на підтримку цілої Вселенської церкви.

10 серпня священики зі Стрия мали зустріч з о. Анджеєм Стецьковичем, Генеральним вікарієм Московської архієпархії РКЦ та о. Ентоні Коркораном, Генеральним вікарієм Новосибірської єпархії РКЦ. Спільно вони молилися Літургію та обговорили особливості священичого служіння в контексті сучасних соціально-культурних перемін в Україні та Росії.

Наступного дня представники Стрийської єпархії від імені владики Юліяна (Ґбура) привітали єпископа Йосипа (Верта) з нагоди десятиліття освячення Катедрального собору в цьому місті. Вони також передали подарунок – ікону блаженного Петра Вергуна, мощі якого перевезли із Сибіру в Україну в липні 2004 року.

Того ж дня гості зі Стрия взяли участь в засіданні представників благодійних організацій «Реновабіс» та «Церква в потребі», де, зокрема, обговорювалися особливості пасторального служіння і підтримки УГКЦ в Росії. Завдяки пожертві цих організацій на території Росії збудований єдиний греко-католицький храм в місті Новокузнецьк, де душпастирює о. Олексій Баранников.

Окремо відбулася зустріч з кардиналом Роже Етчегераєм, головою Папської ради “Справедливість і мир”,владикою Кирилом Климовичем, ординарієм Іркутської єпархії РКЦ, який дозволив працювати в своїй єпархії під час пошуку мощей о. Петра Вергуна та посприяв у процесі їх перевезення в Україну в липні 2004 року.

В неділю, 12 серпня 2007 року священики зі Стрия співслужили Божественну літургію з нагоди 10-ліття освячення Кафедрального собору Преображення Господнього м. Новосибірськ. Торжественне освячення Собору відбулося 10 серпня 1997 року. 13 та 14 серпня делегація Стрийської єпархії зустрілася з представниками церковних спільнот Новосибірська та місцевими українцями греко-католиками, після цього повернулась в Україну.

Новосибірська єпархія РКЦ утворена 13 квітня 1991 року. В даний час в ній душпастирюють 50 священиків і ще стільки потрібно для служіння. Пріоритетними напрямками діяльності духовенства Новосибірської єпархії є душпастирська опіка вірян та їх катехизація, формування парафіяльних груп, праця з молоддю, розвиток покликань, соціальне служіння через Карітас та опіку садочку для дітей.

Після Божественної літургії в Покровському кафедральному соборі міста Новосибірська

Блаженний о. Петро Вергун в вигляді своєї ікони повернувся на місце трагічної загибелі.

На світлинах: Єпарх Стрийський Юліян (Ґбур) опікує українських греко-католиків Росії. Після Божественої  літургії в Покровському кафедральному соборі міста Новосибірська відбулась передача дарунка Стрийського єпарха. Блаженний (святий) отець Петро Вергун в вигляді своєї ікони повернувся на місце трагічної загибелі.

Отець Павло ХУД,

прес-секретар Стрийської єпархії

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додатова інформація:

Представники Стрийської єпархії перебувають з робочим візитом у Новосибірську

Делегація Стрийської єпархії з 8 серпня перебуває з робочим візитом у Новосибірську. У програмі перебування – зустріч з Ординарієм єпархії Преображення Господнього Владикою Йосифом (Вертом) та участь у святкуваннях з нагоди 10-ліття освячення місцевого Кафедрального собору. На урочистостях також будуть присутні міжнародні делегації із США, Німеччини, Італії та інших країн Європи. Про це повідомив прес-секретар Стрийської єпархії о. Павло Худ.

Єпархіальну делегацію очолили в.о. Протосинкела Стрийської єпархії о. Тарас Пошивак та заступник Економа Стрийської єпархії о. Тарас Жолдак. Протягом трьох днів, починаючи з 9 серпня, отці візьмуть участь у четвертій Пастирській конференції. Тема конференції – «Служіння Божественній Любові на основі Енцикліки «Бог є Любов». Головна мета конференції – розглянути статус сьогоднішнього служіння в Новосибірській єпархії в різних аспектах культурно-релігійного та суспільного життя та обговорити її ключові напрямки в майбутньому. Конференція триватиме до суботи і завершиться 11 серпня.

08 серпня 2007 10:23

http://portal.lviv.ua/news/2007/08/08/102324.html

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка