lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Митрополит УПЦ КП розповів про тиск Росії та постійні виклики до ФСБ
Митрополит Адріан

У Росії не припиняють цькувати єдину українську парафію

«Кобза» продовжує відслідковувати події навколо Ногінської парафії УПЦ КП, таким чином забезпечуючи інформаційну підтримку цієї релігійної спільноти. Усвідомлюємо необхідність застосування усіх можливих правових важелів, у тому числі, і з боку української держави, для протистояння тиску на українську Церкву, що його чинять російські силові структури.

У Ногінську єдину в Підмосков'ї українську церкву Київського Патріархату суд наказав знести. Згідно з рішенням Московського обласного суду, парафія повинна оплатити руйнівні роботи. Про це СВІТUA повідомив священик Святослав Скороход, який служить у церкві в Ногінську. 

Храм УПЦ КП розташований за 35 кілометрів від Москви. Його відвідують від 300 до 500 осіб! Серед них - і росіяни, які відмовляються від Російської православної церкви. 

Опісля винесеного рішення про знесення храму тиск на українську церкву не припинився.

На своїй сторінці у Facebook, керівник Богородичної єпархіїї УПЦ КП, до якої й належить  Свято-Троїцький храм, розповів про подальші знущання над громадою.

"Речник РПЦ МП пише відверту брехню про те, що Свято-Троїцький храм у місті Ногінську Московської області нібито не належить до УПЦ Київського Патріархату, - зазначає Митрополит Адріан Старина. - Офіційно повідомляю, що Свято-Троїцький храм, який намагаються знищити, юридично і фактично належав з 1994-го року і до цього часу належить до Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Про це можна дізнатися в Управлінні Міністерства юстиції по Московській області. 
Мене дивує, чому ж ці ж самі "працівники" не пишуть поряд про шалений тиск і постійні виклики до міської прокуратури та ФСБ з метою, щоб документально вийти з юрисдикції Київського Патріархату,  чому їм до цього часу не вдалося це зробити, хоч під їх диктовку й писалися деякі заяви до міністерства юстиції РФ. 

Але Слава Богу, що Він нас зберіг до цього часу й ми ще раз переконались у їх лукавстві та брехні".

Митрополит Адріан додає документ, який підтверджує приналежність храму до юрисдикції УПЦ КП.     

Джерело:                  

http://svitua.com.ua/news/201610/904-mytropolyt-upc-kp-rozpoviv-tysk-rosiyi-postiyni-vyklyky-fsb

Додаткова інформація:

http://kobza.com.ua/prava-ljudyny-i-gromadjanyna/5391-poslednyi-boi.html

http://kobza.com.ua/prava-ljudyny-i-gromadjanyna/573-nogynskyj-dokument-ros

 

На світлинах: Митрополит Адріан. У храмі. Під стінами Московського обласного суду. Свідоцтво про реєстрацію. Опісля винесеного рішення про знесення храму тиск на українську церкву не припинився. 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка