lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Ногінськ: страждальна земля Українського Православ’я
Митрополит Адріан

Для храму Української Православної Церкви Київського Патріархату у Підмосков’ї  не знайшлося клаптика землі?

Те, що російський суд постановив знести в Ногінську Московській області Свято-Троїцький храм Української Православної Церкви Київського Патріархату, сколихнуло серця тисяч і тисяч віруючих людей.

Про рішення суду це на своїх сторінках у Facebook повідомили митрополит Адріан (Старина) і ієромонах Святослав Скороход

Так, Святослав Скороход написав у Facebook 3 жовтня 2016 року.

«Сьогодні чорний понеділок для Богородської єпархії УПЦ Київського Патріархату в Росії. Московський обласний суд виніс рішення за нашим Апеляційним позовом. З третього жовтня 2016 р. вступає в силу остаточний вирок в знесенні нашого Свято - Троїцького храму в м. Ногінську Московської області, задовільнивши позивача Адмiнicтрацiю Ногiнського району (а по сутi Московську Патрiархiю) та рішення першої судової інстанції Ногінського міського суду. Згідно постанови, храм буде знесений в 4-місячний термін за наш рахунок».

Владика Адріан розповів детально на своїй Facebook-сторінці, як саме проходило судове засідання:

«Сповіщаємо, що сьогодні, 3-го жовтня 2016-го року в будинку Московського обласного суду відбулось перше і останнє засідання, яке проходило в бурхливому стані.
Одна із трьох осіб суддів не давала можливостей нашому адвокату викласти всі порушення Ногінського міського суду, де було прийняте зловісне рішення про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму у м. Ногінську по вул. Жарова, 18 за рахунок же нашої єпархії. 
Всі її докази про ці порушення, обласна суддя називала політичними амбіціями, а коли було дане слово мені, Митрополиту Адріану, як відповідачу у справі №2-1335/2016 про незгоду знесення храму, то вона й слухати не хотіла тієї правди про однобокий підхід до справи, який коївся в Ногінському міському суді, а в даний час і в Московському обласному. Ми не отримали жодної звістки про виклик на засідання в Московському обласному суді, у якому повинна розглядатися справа про Свято – Троїцький храм. 
По-друге, на сайті Мособлсуду протягом місяця й до самого дня засідання не було жодної інформації, яка б нагадала нам про час і дату слухання справи в обласному суді.
По-третє, жоден телефон Московського обласного суду не працював і не відповідав нам на наші дзвінки. 
Тільки лише чисто випадково 30-го вересня 2016-го року ми зайшли до приміщення Ногінського міського суду, де дізналися про 3-тє жовтня. На наше прохання, нам видали папірець, в якому було вказане число його видачі - 22-го серпня 2016 року, а не 30-те вересня цього ж року в день його видачі і що засідання в обласному суді відбудеться 03.10.2016-го року о 12.30. 
Хоча засідання розпочалось о 16.30, бо на кожний час з 10-ти ранку до 17.00 вечора було призначено по 20-ть справ. 
Між іншим, на засідання суду прибули тільки ми, представники відповідача та адвокат від позивача, а вся решта від третьої сторони ніхто не прибув. 
Звичайно, що це засідання з таким складом можна було й перенести на інший час, але, знаючи політику міського суду, яка виконувала замовлення якоїсь тіньової організації, а конкретніше, Московської єпархії РПЦ Московського Патріархату, то й Мособлсуд був налаштований на закріплення цього ж самого рішення міського суду. 
Тепер, шановні брати і сестри у Христі, з цього Ви зможете зробити висновок, скільки обласні суді «подарували» нам хвилин для розгляду нашої болючої справи. 
На прощання, ми одностайно сказали суддям, що ми все рівно на цьому не залишимось, а будемо шукати правди у вищих ешелонах влади.
До цієї нашої інформації ми розмістимо копії листів та документів, які будуть надруковані пізніше, щоб підтвердити значення нашого даного листа».

Нагадаємо, що Богородська єпархія УПЦ Київського Патріархату постійно зазнає тиску і цькування, про що неодноразово «Кобза» розміщувала матеріали.

Одним із аргументів, на основі яких базується рішення суду про знесення українського православного храму, є те, що храм начебто не має права знаходитися на земельній ділянці, призначеній для індивідуальної житлової забудови.

Ось що з цього приводу вважає УПЦ КП, котра висловила свою офіційну позицію у відповідній заяві:

«Заява Прес-центру Київської Патріархії

З великим здивуванням, гіркотою та обуренням у Київській Патріархії довідалися про рішення Московського обласного суду, який залишив у силі рішення Ногінського районного суду Московської області Росії з вимогою знести храм Свято-Троїцької громади м. Ногінська Богородської єпархії нашої Церкви. Суд першої та апеляційної інстанції виніс такі беззаконні й варварські рішення за позовом місцевої влади, що діє в інтересах Московського Патріархату.

Громада УПЦ Київського Патріархату в м. Ногінську на чолі з митрополитом Адріаном (Стариною) – єдина громада нашої Церкви у Підмосков'ї. Вона перебуває в складі нашої Церкви з 1994 р. За цей час у громади було судом з допомогою озброєних загонів ОМОНу в 1997 р. відібрано Богоявленський собор з комплексом приміщень. Громада була витіснена із приміщень, які нею використовувалися після цього.

Митрополит Адріан разом з громадою не раз зверталися до місцевої влади з проханням надати земельну ділянку для побудови храму, в чому їм влада відмовляла під різними надуманими приводами. Тоді владика придбав для громади на своє ім'я, як приватна особа, ділянку, на якій зведено будинок. В цьому будинку розташоване приміщення для молитви, обладнане і освячене як храм…»

Те, що Ногінська парафія й справді зверталася до муніципальних властей з приводу виділення землі для храму, але їй було відмовлено, свідчить відповідний документ (див. на світлинах).

Зі свого боку, редакція «Кобзи» заявляє про свою подальшу моральну та інформаційну підтримку Богородської єпархії УПЦ Київського Патріархату. Духовно ми з вами у вашій боротьбі за відстоювання храму.

Нещодавно митрополитом Адріаном було направлено листа до Управляючого Московською єпархією РПЦ Московського Патріархату Крутицькому і Коломенському Ювеналію (Пояркову) з проханням «припинити цькування і провокації» проти Свято-Троїцького храму в Ногінську і всієї повноти Української Православної Церкви Київського Патріархату. Будемо чекати на результати цього звернення.

Додаткова інформація:

http://kobza.com.ua/prava-ljudyny-i-gromadjanyna/5391-poslednyi-boi.html

http://kobza.com.ua/cerkva/5412-mytropolyt-upts-kp-rozpoviv-pro-tysk-rosii-ta-postiini-vyklyky-do-fsb.html

http://www.portal-credo.ru/site/?act=news&id=122556

http://www.portal-credo.ru/site/?act=news&id=122505

http://www.radiosvoboda.org/a/28047557.html

http://glavcom.ua/interviews/odna-jedina-cerkva-kijivskogo-patriarhatu-v-rosiji-znesut-chi-pomiluyut-378294.html

http://www.cerkva.info/uk/publications/intervju/8981-nastoyatel-edynstvennogo-v-rossyy-xrama-upcz-kp-nash-xram-unychtozhayut-po-zakazu-moskovskogo-patryrxata.html

http://www.cerkva.info/uk/news/churchasociety/8999-upcz-kp-vvazhaye-varvarstvom-ta-vandalizmom-vymogu-rosijskoyi-vlady-znesty-troyiczkyj-xram-kyyivskogo-patriarxatu-v-m-noginsk-moskovskoyi-oblasti.html

http://www.cerkva.info/uk/news/churchasociety/8999-upcz-kp-vvazhaye-varvarstvom-ta-vandalizmom-vymogu-rosijskoyi-vlady-znesty-troyiczkyj-xram-kyyivskogo-patriarxatu-v-m-noginsk-moskovskoyi-oblasti.html

http://www.ukrinform.ua/rubric-abroad/2101697-svitovij-kongres-ukrainciv-oburenij-so-u-rosii-hocut-znesti-hram-upc.html

 

На світлинах: Митрополит Адріан. Свідоцтво про державну реєстрацію. Устав православної громади Свято-Троїцького храму. Адміністрація Ногінського муніципального району відмовила віруючим УПЦ КП у виділенні ділянки для будівництва храму. Цей храм Московський суд постановив знести. У храмі. Під стінами Московського суду. 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка