lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Різдво Христове у столиці Татарстану

Відзначати це християнське та народне свято - давня традиція українців Казані

«Цар єгипецький» - Анатолій Пеньковський

Кожен більш-менш активний член міської національно-культурної автономії українців Казані знає, що за будь-яких умов Свято відбудеться. В цей рік, із Божою допомогою, традицію було продовжено – українці показали всьому Татарстану як треба святкувати Різдво Христове!

До Дому Дружби завітало багато людей, але особливо всі чекали на дорогих друзів із Набережних Човнів - місцевий український фольклорний ансамбль «Дивоцвіт» на чолі з його керівником Віктором Бутом. Гості приїхали вчасно, та як це прийнято в нас - не з порожніми руками, а ще й з піснею!

Колектив подарував чудові пісні, жартівливі сценки та прекрасний настрій казанським українцям. Неперевершені голоси виконавців не залишили нікого байдужими - українська пісня лилась…

Втім місцева молодь теж не стояла осторонь - вирішили провести театралізований «Вертеп», тим самим відродивши давню українську різдвяну традицію. А так як часу на репетиції було замало – зімпровізували. Сценарій запозичили із старовинного львівського дійства: тут були і вісники-пастушки, і янгол, і три царі, і лютий Ірод, козак та навіть кумедний шинкар.

«Вертеп» не дав нікому забути про головне - чому в цей день всі зібрались разом. У час всюдисущих напівфабрикатів, Різдво - прекрасний привід для господинь продемонструвати свої кулінарні здібності : тому кожна пані постаралась, приготувавши свої фірмові різдвяні страви, якими славиться українська національна кухня.

На українське свято завітали заступник міністра освіти Республіки Татарстан Вадим Васильович Хоменко, голова інституту «Татарська енциклопедія», заслужений юрист РТ Віктор Гуревич, директор Дому Дружби народів Гулiрам Гасiмовна Абдрахманова. А вітав гостей і учасників «Вертепу» керівник української громади міста Казані Володимир Любченко.

Українці, які не змогли завітати на свято, в той самий вечір, отримали можливість подивились телерепортаж про українське Православне Різдво по місцевому телеканалі у програмі «Єфір».

Клавдія ТАТАР,

заступник голови НКА українців міста Казані.

levitskaya86@mail.ru

Володимир Любченко вітає гостей біля ялинки

«Два пастушки» - сестри Таня та Яна Мозгові

Грають баяністи Віктор Бут та член казанської української громади

Ансамбль «Дивоцвіт» за святковим столом

Клавдія Татар та жіноча частина музичного колективу

Учасники «Вертепу»

Групове фото учасників свята

На світлинах: «Цар єгипецький» - Анатолій Пеньковський. Володимир Любченко вітає гостей біля ялинки. «Два пастушки» - сестри Таня та Яна Мозгові. Грають баяністи «човнинець» Віктор Бут та член казанської української громади. Ансамбль «Дивоцвіт» за святковим столом. Клавдія Татар та жіноча частина музичного колективу. Учасники «Вертепу». Групове фото учасників свята.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка