lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Лідер російських українців

Відомий російський політичний та громадський діяч Василь Дума обраний головою Ради Об’єднання українців Росії та Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії”

Ради Об’єднання українців Росії та Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії” на своєму засіданні обрали відомого російського політичного та громадського діяча Василя Думу головою Ради ОУР та ФНКА “Українці Росії”.

Василь Михайлович Дума народився у Красноярському краї Російської Федерації у 1954 році. Закінчив Львівський будівельний технікум та Тюменський  індустріальний інститут. Працював на Закарпатті на інженерних та керівних посадах будівельної галузі, а з 1980 до 1994 року – на підприємствах нафтогазової промисловості Росії, в місті Сургуті, де активно допомагав роботі українських організацій.

З 1994 року живе у Москві. Працював у Міністерстві палива та енергетики РФ, очолював великі російські нафтові компанії: “Урайнафтосервіс”, “ЛУКОЙЛ-Транснафтопродукт”, “Славнафта”. У 2000-2001 рр. В. М. Дума – голова ради директорів комерційного банку “Гранд Інвест Банк”, з квітня 2001 року – віце-губернатор  Костромської області, а з 13 травня 2004 року – Член Ради Федерації Федеральних Зборів РФ.

Василь Дума – доктор економічних наук, дійсний член Академії гірничих наук, має почесні звання “Заслужений працівник Мінпаливенерго Росії” та “Заслужений нафтовик Росії”. Нагороджений орденами Російської Православної церкви Преподобного Сергія Радонежського ІІ і III ступеню, Святого благовірного князя Данила Московського II ступеню, Пам’ятною грамотою Патріарха Московського і Всія Русі Алексія ІІ, орденом Дружби (відзнакою Президента Російської Федерації), орденом України  “За заслуги” ІІІ ступеню і Грамотою Верховної Ради України.

Василь Дума докладає значних зусиль для відродження духовності народів України і Росії, веде велику благодійну роботу. Він є меценатом багатьох творчих проектів естради і театру, надає фінансову допомогу на видання книг і підручників, дитячим будинкам, монастирям і церквам, за що у квітні 2004 року Папа Римський Іван Павло ІІ надіслав йому своє Апостольське благословення.

Посада голови Ради ОУР та ФНКА “Українці Росії” встановлена на IV Конгресі українців Росії, що відбувся у квітні нинішнього року, з метою активізації діяльності федеральних українських організацій Росії у справі відродження та розвитку української культури в Російській Федерації, здійснення низки проектів у мистецькій та інформаційній сферах.

На світлині – Василь Дума. 

7 вересня 2005 р.

Об’єднана прес-служба Федеральної національно-культурної

автономії “Українці Росії”, Об’єднання українців Росії та

Бібліотеки української літератури в Москві 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка