lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Віддати данину пам'яті і скорботи!

Пам'ятник жертвам Голодомору в КиєвіДержавні установи України в Москві відмічають 75-річчя початку жахливого голоду 30-х років

24 листопада 2007 р. українська громадськість Москви буде віддавати данину пам'яті жертвам Голодомору 30-х років. У 12.00 у Богоявленському кафедральному соборі відбудеться поминальна панахида, у якій візьмуть участь представники українських громадських організацій, дипломати Посольства, українці Москви, прості жителі Росії – усі ті, кому небайдужа пам'ять про жертви жахливого голоду того часу. Близько 16.00 – на заході сонця, у вікнах Посольства, Культурного центру, квартир родин дипломатів і простих москвичів з'являться запалені свічки. Ця акція, яка називається «Запали свічку», проходить у багатьох країнах світу і стала вже традиційною. Участь у ній є свідченням скорботи і співчуття усіх, кому небайдужа трагедія 75-річної давнини.

Посол України в РФ Олег Дьомін

http://www.mfa.gov.ua/russia/ua/news/detail/8800.htm

14 листопада 2007 р. у Культурному центрі України в Москві відбулась прес-конференція на тему: «75-та річниця Голодомору 1932-1933 років в Україні». У заходах взяли участь: Надзвичайний і Повноважний Посол України в РФ О.Дьомін, доктор історичних наук, провідний науковий співробітник Інституту історії НАН України  В.Марочко, доктор історичних наук, професор, провідний науковий співробітник Інституту історії НАН України Р.Пиріг.

15 листопада ц.р. в Культурному центрі України в Москві відкрилась виставка "Розсекречена пам’ять" , присвячена 75-й річниці Голодомору 1932-1933 р.р. в Україн". У заходах взяли участь: Надзвичайний і Повноважний Посол України в РФ О.Дьомін, представник державного архіву СБУ Даниленко, провідний науковий співробітник Інституту історії НАН України. доктор історичних наук В. Марочко,  провідний науковий співробітник Інституту історії НАН України доктор історичних наук Р. Пиріг, представники іноземних дипломатичних представництв, представники діаспори та українські дипломати.

15 листопада ц.р. відбувся круглий стіл на тему: “Голодомор 1932-1933 р.р. в Україні: сучасний стан вивчення проблеми”.

У засіданні круглого столу взяли участь: Надзвичайний і Повноважний Посол України в РФ О.Дьомін, українські та російські історики, студенти російських вузів та українські дипломати.   

Заява МЗС України

Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест проти дій представників Євразійського союзу молоді під час проведення 17 листопада 2007 року в м. Москва в Культурному центрі України виставки, присвяченої вшануванню пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

МЗС України розцінює такі дії як протиправні, провокаційні та антиукраїнські.

МЗС України звернулося з нотою до МЗС Російської Федерації з вимогою щодо якнайшвидшого завершення розслідування та притягнення винних до відповідальності.

17 листопада 2007 року

Повідомлення для ЗМІ

Перелік заходів з нагоди відзначення Дня пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій в Україні

23 листопада

10.00. відкриття пам'ятної дошки на території Посольства України в Москві у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору в Україні

10.30 закладення Калинового гаю на території Посольства України в пам'ять про мільйони загиблих під час Голодомору

11.45 покладання квітів до Меморіального каменю жертв політичних репресій (Лубенська площа, Москва)

13.30 поминальна панахида та покладання квітів до пам'ятного знаку на місці масових поховань жертв політичних репресій на території колишнього стрілецького полігону НКВС-КДБ (Південне Бутово, вул.. Ювілейна, Москва)

24 листопада

10.00. церемонія приспущення Державного прапору України на території Посольства України. Хвилина мовчання

12.00. поминальна панахида в Богоявленському кафедральному соборі (вул.. Спартаківська, 5)

16.05 акція «Запали свічку». Пропонується за місцем за місцем проживання українців запалити свічки і виставити їх у вікна будинків

17.00 концерт-реквієм пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій, на початку  – хвилина мовчання (Культурний центр України в Москві)

Згідно з Указом Президента України, о 16. 00 за київським часом на всій території України оголошено хвилину мовчання.  

23-24 ноября 2007 г.в связи с 75-й годовщиной Голодомора 1932-1933 годов в Украине Посольством Украины в России будут проведены следующие мероприятия:

23 ноября

Открытие памятной доски на территории Посольства.

Начало в 10:00.

Закладка Калиновой рощи на территории Посольства.

Начало в 10:30.

Адрес: г. Москва,Леонтьевский переулок, 18.

Возложение цветов к Мемориальному камню жертв политических репрессий (Соловецкий камень).

Начало в 11:45.

Адрес: г. Москва, Лубянская площадь.

Поминальная панихида и возложение цветов к памятному знаку на месте массовых погребений жертв политических репрессий на территории бывшего полигона НКВД-КГБ.

Начало в 13:30.

Адрес: г. Москва, Бутовский полигон.

24 ноября

Церемония приспускания Государственного флага Украины на территории Посольства.

Начало в 10:00.

Адрес: г. Москва,Леонтьевский переулок, 18.

Поминальная панихида в Богоявленском кафедральном соборе.

Начало в 12:00.

Адрес: г. Москва, ул. Спартаковская, 15.

Акция “Зажги свечу” на территории Посольства.

Начало в 15:45.

Адрес: г. Москва,Леонтьевский переулок, 18.

Концерт-реквием в Культурном центре Украины. Всеукраинская минута молчания.

Начало в 17:00.

Адрес: г. Москва, ул. Арбат, 9, стр. 1.

Аккредитация на все мероприятия проводиться по телефонам: (495) 629-76-77, 629-92-41. Во время мероприятий планируются подходы к представителям СМИ Посла Украины в РФ О.Демина.

http://www.mfa.gov.ua/russia/ua/news/detail/8790.htm

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

Повпред України Олег Дьомін на виставці  Розсекречена пам’ять

Круглий стіл на Арбаті, 9  на тему “Голодомор 1932-1933 р.р. в Україні сучасний стан вивчення проблеми”

На світлинах: Пам'ятник жертвам Голодомору в Києві. Повпред України Олег Дьомін на виставці “Розсекречена пам’ять” в культурному центрі України в Москві. Круглий стіл на Арбаті, 9 на тему “Голодомор 1932-1933 р.р. в Україні сучасний стан вивчення проблеми”.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка