lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Тарасові Шевченку присвячується…

Тарас ШевченкоШевченківські Дні (13-19 березня) в Тюменській області з нагоди 192-річчя з дня народження великого Кобзаря відкрила в обласній науковій бібліотеці літературно-музична зустріч місцевої української діаспори і цінителів творчості поета.

Як повідомив начальник відділу української культури при Будинку національних культур «Будівельник» Віталій Савченко, у рамках Тижня класика української літератури Тараса Шевченка 13 березня в Тюменській обласній науковій бібліотеці імені Дмитра Мєндєлєєва  відбулася презентація книжкової виставки творів геніального сина українського народу «Слово Кобзаря». Таку ж назву носив конкурс читців творів Тараса Шевченко в Тюменському державному університеті серед студентів на кафедрі загального мовознавства. Пройшло в ТДУ також творче змагання юних читців віршів Кобзаря.

А на експозиції декоративно-прикладної творчості дітей і дорослих, зокрема, були представлені знамениті народні українські вишивки. Шевченківським дням у Тюменській області присвятили свої роботи на тему рідної природи учасники конкурсу дитячого малюнка «Дебютанти кисті».

Ансамбль української пісні «Хрещатик», народний дует «Веселка» і ансамбль «Зорецвіт» Палацу національних культур «Будівельник» підготували літературно-музичну композицію «У сiм’ї вольнiй, новiй» .

Учасники художньої самодіяльності (творчі групи «Черемшина», «Струмочок», «Либонь» і інші) виступили й у сільській глибинці – у місцях компактного проживання представників української  національності. Там же были розгорнуті виставки картин художників-українців, що живуть у Тюменському регіоні. Багатьох зацікавила виставка картин українського художника з Тюмені Дмитра Бобонича «Карпатські мотиви». Ці заходи пройшли  в Аромашевському районі Тюменської області. Тут відбулися і лижні змаганн між зборними командами відділу української культури та громадської організації  "Батьківщина" та зборною української громадськості та працівниками адміністрации Аромашевського району.

Народні українські вишивки в Тюмені

Всі заходи пройшли при організаційній, методичній і фінансовій підтримці комітету з питань справ національностей області та з ініціативи Тюменської обласної громадської організації українців «Батьківщина».

Тодор ВІЙСЬКОВИЙ

http://www.tumentoday.ru/?pub=14766&PHPSESSID=0ccd0b93e5724cdd2e2ec6488c99ba2b

23 березня 2006 року 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка