lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Ювілей нижегородського полтавчанина
Курсант Іван Токарев
Курсант Іван Токарев

В травні сповнилось 90 років одному з найстаріших членів громади Нижегородських українців Івану Дем’яновичу Токареву

Родом Іван Дем’янович Токарев з Полтавщини, вихованець Антона Семеновича Макаренка в Харківській дитячій трудовій комуні ім. Ф.Є. Дзержинського. 

Іван Дем’янович через все життя проніс одержаний гарт. У Збройниж силах пройшов шлях від курсанта до полковника - з 1940 року по 1968 рік. В бойових діях приймав участь з 13 серпня 1940 року по 9 травня 1945 року. Три ордена і більше двадцяти медалей має державних нагород. Він - почесний громадянин Нижньго Новгороду.

І сьогодні Іван Дем’янович веде активну суспільну діяльність. Приймає участь в міжнародних наукових конференціях, пропагує творчу спадщину в педагогічному вихованні Антона Семеновича Макаренка, виступає перед школярами. І на велике їх здивування і захоплення цей живий герой із «Республіки ШКІД» чудово виконує українські пісні.

Коли я звернувся до Івана Дем’яновича з проханням написати спогад про героїчний єпізод з фронту, то він сказав, він просто виконував свій нелегкий обов’язок. І пригадав один з таких епізодів на війні. Я повністю згоден з тим, що війна – це по перше тяжка праця.

З повагою,

Олександр КРИНИЦЬКИЙ,

підполковник в отставці.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Виступ перед учнями школи-інтернату Сормовського району
Виступ перед учнями школи-інтернату Сормовського району
Іван
Дем’янович на «Днях української культури»
Іван Дем’янович на «Днях української культури»

На світлинах: Курсант Іван Токарев, 1941, Ульяновське воєнне вчилище зв’язку. Виступ перед учнями школи-інтернату Сормовського району. Іван Дем’янович на «Днях української культури» в Нижньому Новгороді.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка