lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 До Президента України

До Президента УкраїниЗвернення від імені учасників святкових днів в Башкортостані, присвячених 16-й річниці незалежності України

Шановний пане Президенте! В серпні 2007 року виповнилося 16 років, як Україна стала незалежною, самостійною державою. Шістнадцять років тому доля була милостива до неї. До Бога дійшли сльози, молитви та багатолітні сподівання українського народу, що страждав від знущань та приниження поневолювачів. Багато поколінь українців боролося за волю, незалежність та встановлення справедливості на своїй рідній землі, политій сльозами і кров'ю українського народу.

Нарешті випала велика небесна нагорода знедоленому народу України відчути радість скинутого ярма, радість вільно говорити своєю  рідною українською мовою в повний голос, відкрито оцінити свою історію, віддати честь і шану борцям,  що загинули за волю та незалежність України.

Незалежність України, рідна українська мова, справедливість, вшанування пам'яті загиблих борців – то свята справа кожного народу і українців зокрема.

Велике духовне і політичне піднесення, яке охопило весь український народ в години проголошення незалежності, в останні часи значно потьмяніли.

Незрозумілі і ганебні справи діються у владних структурах України. В Верховній Раді лунають голоси, що не слід визнавати українську мову єдиною державною мовою на всій Україні і для всіх громадян України. Українська мова декотрими державними структурами  зневажається і принижується.

Працівники державних адміністрацій та установ – учасники „сєвєродонецького шабашу” , не діставши жодного осуду за свої антиконституційні та антидержавні дії, продовжують займати свої посади і нарощують в своїх регіонах протиправну, антиукраїнську вакханалію.

Політичні партії, які виступають з протидержавними позиціями за обмеження української мови в Україні, залишаються не осудженими і не покараними.

Декотрі священослужбовці в церквах і в своїх друкованих виданнях зневажають державну українську мову, упереджено втручаються в трактовку української історії і сучасної політики і не несуть жодної відповідальності за свої протидержавні дії.

В газетах та різних друкованих виданнях можна зустріти висловлювання, що в Україні немає волі до зміцнення української державності, що українці самі винуваті у відсутності стремління до об'єднання всіх національно свідомих сил на рішучі дії на шляху зміцнення української державності.

На превеликий жаль, для таких висловлювань  існують певні підстави.

Політичні партії України на протязі кількох років не ставлять перед собою на перше місце об'єднання своїх зусиль в загальноукраїнських інтересах. Міжпартійна колотнеча породила зневіру в патріотизм політиків.

Виконавча центральна влада і регіональні владні структури не проводять політику всеукраїнського відродження.

Не видно глибоко української політики в формуванні Збройних сил України, силових міністерств. Де надійні елітні підрозділи Українських Збройних сил  з  їх здатністю відстояти незалежність України на українській землі?

Святкування шістнадцятої річниці незалежності України проходило не лише без політичного піднесення, але й з тривожним  відчуттям прояви зневіри і сірої байдужості.

Політичні обставини, що складаються в Україні, справедливо привели в 2007 році до розпуску Верховної Ради і напередодні Позачергових виборів нової Верховної Ради викликають тривогу за долю української самостійності.

Для України настає доленосний час - від складу Верховної Ради, як ніколи, залежить мир  та спокій в державі.

Звертаємося до Вас, пане Президенте! До вас, політичні діячі, для котрих небайдужі  незалежність і доля України! До вас усіх, дорогі наші українці – схаменіться, прокиньтеся, відкиньте байдужість! Об’єднаймося в одну громаду і оберімо дійсно українську Верховну Раду, а не Верховну зраду!

Геть сподіванки українських недругів, котрі вважають, що українці нездатні відстояти цілісність і незалежність України!

Від імені учасників святкових днів, присвячених 16-ій річниці незалежності України в Башкортостані,

Володимир ДОРОШЕНКО,

голова Республіканського національно-культурного центру українців Башкортостану „Кобзар”.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка