lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Сьогодні один із лідерів українців Башкортостану Володимир Дорошенко відзначає свій День народження

Члени Республіканського Центру українців Башкортостану «Кобзар» шлють Почесному голові своєї організації щирі вітання

Шановні друзі!

15 травня виповнюється 72 роки від дня народження лідера українців Республіки Башкортостан Володимира Борисовича Дорошенка. Протягом 26 років він очолював одне з найавторитетніших українських національно-культурних товариств у Російській Федерації − Регіональну громадську організацію «Республіканський національно-культурний центр українців Башкортостану «Кобзар», а сьогодні є Почесним головою «Кобзаря». Його активна громадська позиція, послідовність та виваженість у діях і вчинках, консолідація усіх сил в роботі очолюваної ним Ради «Кобзаря», сприяли тому, що Центр і сьогодні належить до числа лідерів регіональних організацій української діаспори в Російській Федерації.

Саме завдяки Володимиру Борисовичу у Башкортостані розпочався процес відродження, збереження та розвитку історії, культури, звичаїв і традицій українців Республіки Башкортостан, створення системи української національної освіти (11 освітніх закладів) в Башкортостані (дитячий садок-школа-коледж-вуз). Він був ініціатором проведення Шевченківських читань у Башкортостані, Республіканського фестивалю «Ой, радуйся, Земле», Міжнародного дитячо-молодіжного фестивалю «Червона калина» та інших. Організатор українського дитячого табору «Кобзарик» у Башкортостані.

Очільник громади доклав чимало зусиль для створення української бібліотеки в м. Уфі (на сьогодні понад 3000 примірників). Організатор української газети «Криниця».

За його безпосередньої участі Народний хор української пісні «Кобзар» став одним із найвідоміших колективів української діаспори Росії, а сам він є солістом хору.

Володимир Борисович − гордість «Кобзаря» та приклад самовідданого служіння українській справі на теренах Башкортостану й Росії.

З повагою,

Юлія Сіренко, Кiм Бабушкiн, Людмила Бабушкiна

Від редакції.

Редакція «Кобзи» приєднується до привітань імениннику і щиро бажає пану Володимиру довгих років щасливого життя, здоров’я, творчого натхнення для служіння українству в Росії.

Додатково: Відео

На світлинах: Батько українців Башкортостану Володимир Дорошенко. Пан Володимир серед учасників хору «Кобзар» (у центрі другого ряду). Володимир Дорошенко і заслужений працівник культури України, керівник хору «Кобзар» Людмила Бабушкіна.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка