lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 «Світова капела бандуристів» ? «Пам'яті Тараса Шевченка»
Апостол України Тарас Григорович Шевченко
Апостол України Тарас Григорович Шевченко

Проект кафедри бандури і кобзарського мистецтва КНУКіМ і Національної спілки кобзарів України

2014-го року виповнюється 200 років з дня народження апостола України Тараса Шевченка. Національна спілка кобзарів України (НСКУ) і кафедра бандури і кобзарського мистецтва КНУКіМ понад півтора року тому звернулися на Інтернет-порталі НСКУ до всіх кобзарів, бандуристів і бандуристок - професіоналів, аматорів, юних початківців, що мешкають у різних куточках земної кулі - вшанувати пам'ять Пророка-Кобзаря в Інтернет-просторі масштабним виконанням знакового твору, української народної пісні «Думи мої, думи мої». Кожен учасник проекту мав зробити запис свого виконання (наприклад, за допомогою веб-камери, або просто на диск), і надіслати його для створення загального відеокліпу, щоби стати учасником світової капели бандуристів. Взяти участь у проекті міг кожен, незалежно від віку, статі чи освіти!

У січні 2013-го року прийом записів для проекту було закінчено, відбулися обробка і монтаж всіх отриманих записів. Кінцевим результатом проекту «Пам'яті Тараса Шевченка» став відеокліп, на якому понад 300 кобзарів-бандуристів і бандуристок з 11 країн світу - Америки, Австралії, Азії та Європи - разом виконують цю відому пісню. Учасниками світової капели бандуристів у цьому проекті стали також студенти - учасники капели бандуристів Київського Національного університету культури і мистецтв (КНУКіМ) і викладачі кафедри бандури і кобзарського мистецтва КНУКіМ: Володимир Єсипок, Василь Денькович, Дем'ян Єдинак, Леся Павленко, Олександр Сердюк, Дмитро Лук'яненко та інші, а також художній керівник і головний диригент Національної заслуженої капели бандуристів України ім. Г. Майбороди, професор кафедри фольклору, народнопісенного і хорового мистецтва КНУКіМ Віктор Скоромний. Відомі не лише в Україні, але і в Росії і Германії «ШПИЛЯСТІ КОБЗАРІ» - гурт, в якому грають і співають студенти ІІІ-го і У-курсів Сергій Потієнко, Володимир Вікарчук, Данило Носко, Юрко Миронець, також у повному складі долучилися до цього цікавого Інтернет-проекту.

«Історію української культури створювали не тільки видатні постаті, а і проекти загальнонаціонального значення. До них можна віднести народне будівництво пам'ятника Івану Котляревському у Полтаві (1903 р.), створення хорової капели під керівництвом Олександра Кошиця (1918 р.), знаменитий Лондонський Гопак (1935 р.). Наша акція, що тривала понад рік, мала на меті надання нового імпульсу популяризації бандурного мистецтва, виведення його на нові сучасні технології, надання можливості кожному бандуристу стати причетним до великої кобзарської родини та створити нерукотворний пам'ятник генію України Т. Г. Шевченку. Ми вважаємо що наша акція - непересічна мистецька подія і кожний її учасник у майбутньому буде пишатися своєю участю у першій міжнародній капелі бандуристів», - наголосив у розмові з нами автор проекту - Голова Національної спілки кобзарів України, завідувач кафедри бандури і кобзарського мистецтва, народний артист України Володимир Миколайович Єсипок.

Кліп світової капели бандуристів з виконанням пісні «Думи мої, думи мої» на вірші Т.Г. Шевченка вже розміщений у світовій мережі Інтернет http://www.youtube.com/embed/v-46tRDsAUg, переглянути його можна також на сайті Національної спілки кобзарів України ? www.kobzari.org.ua

Валентина СІНЕЛЬНІКОВА

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Аліна Вікарчук і Світлана Труба - учасниці проекту
Аліна Вікарчук і Світлана Труба - учасниці проекту
Володимир Єсипок і капела бандуристів КНУКіМ
Володимир Єсипок і капела бандуристів КНУКіМ
Володя Вікарчук і Дмитро Лук'яненко, студенти III і IV курсів - учасники проекту
Володя Вікарчук і Дмитро Лук'яненко, студенти III і IV курсів - учасники проекту
Данило Носко, студент V курсу - учасник проекту
Данило Носко, студент V курсу - учасник проекту
Капела бандуристів КНУКіМ
Капела бандуристів КНУКіМ
Шилясті кобзарі - учасники проекту
Шилясті кобзарі - учасники проекту

На світлинах: Апостол України Тарас Григорович Шевченко. Аліна Вікарчук і Світлана Труба - учасниці проекту. Володимир Єсипок і капела бандуристів КНУКіМ. Володя Вікарчук і Дмитро Лук'яненко, студенти III і IV курсів - учасники проекту. Данило Носко, студент V курсу - учасник проекту. Капела бандуристів КНУКіМ. Шилясті кобзарі - учасники проекту.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка