lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Український музично-драматичний театр «Еней» у Москві відкрив свій десятий сезон

Черговий (ювілейний) сезон відкрив український самодіяльний театр «Еней», вигнаний з Українського культурного центру України в Москві

9 жовтня 2018 р. відбулося відкриття 10-го ювілейного сезону Українського музично-драматичного театру-антрепризи «Еней» у Москві.

Вступне слово виголосив митрополит Богородський Української православної церкви Київського патріархату Адріан, який визначив творчий шлях театру, зважаючи на умови, в яких працює колектив, як «вияв прагнення українців бути українцями». Він, зокрема, відзначив успішну діяльність театру, його велику роль у гуртуванні українців в Росії. Своїм виступом митрополит Адріан додав натхнення акторам театру.

Відкрила концерт колективу арт-директор театру Лариса Білан, яка того дня святкувала також свій власний ювілей.

На початку виступу артисти, як вдячність митрополитові Адріану за його високу оцінку діяльності театру і шану всім присутнім гостям, виконали чудовий твір − молитву «Аве Марія» композитора Шуберта.

Голова громадської організації «Провсник» (Москва) Тарас Дудко розповів про перемогу на конкурсі документального фільму, присвяченого Олександру Довженку, який озвучив українською мовою художній керівник театру «Еней» Микола Решетняк. Повідомлення Тараса Дудка супроводжувалось виконанням ліричної пісні «Дзвенить у зорях небо чисте».

Сучасний московський Тарас Григорович (актор театру Геннадій Новосьола) виконав жартівливу пісню «Із сиром пироги». Надалі співали і арт-директор, художній керівник, актори театру. 
Глядачам особливо сподобалась пісня у виконанні Анатолія Коновалова «Ой, ви очі волошкові», якому глядачки віддали всі квіти.

В рамках проекту театру «Тарасова шапка» митрополитові Адріану і Тарасові Дудку були подаровані шапки. Тож, довелося Владиці на деякий час замість митри приміряти новий головний убір. Свого часу «Тарасові шапки» в рамках нового проекту були вручені театром 9 березня біля пам’ятника Шевченкові в Москві Валерію Семененку та Володимиру Любуню.

Апофеозом вечора стало виконання пісні-маршу «Розпрягайте хлопці коні», яку співали разом актори і глядачі.

Концерт пройшов у столичному Будинку національностей, хоча у московських українців є власний Національний культурний центр України. Важко збагнути, яку культуру пропагує НКЦУ, якщо вхід українському театрові туди заборонений.

Вечір був теплим, як місяць на небі, актори і гості створили український куточок, наповнений українським духом.

Будинок національностей не лише гостинно відчинив свої двері для театру «Еней», але й нагородив колектив грамотою за популяризацію української культури за межами України та побажав самодіяльним артистам подальших творчих успіхів.

Семен Погорілий


На світлинах: Театр «Еней» відкриває свій черговий творчий сезон. Арт-директор театру Лариса Білан і актор Геннадій Новосьола. Глядачі. В центрі – митрополит Богородський Адріан.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка