lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 У Москві відбувся вечір пам’яті Івана Козловського

Вечір-концерт, присвячений пам’яті визначного співака ХХ ст. Івана Семеновича Козловського пройшов у Московській консерваторії ім. Чайковського

Минуло 25 років з того дня (24.12.1993 р.), як відійшов у вічність знаменитий співак ХХ століття Іван Семенович Козловський − великий патріот України, який, за словами театрального режисера Соломона Міхоелса, співав «і серцем, і голосом».

Народився Козловський у самому серці України, на Полтавщині, в селі Мар’янівка. Першим його вчителем у рідному селі став Сисой Григорович Саєнко, що прищепив своїм учням любов до рідної землі і розгледів надзвичайний дар маленького Івасика.

Особливо важливе місце в серці Івана Семеновича посідала рідна Україна. Він підтримував тісні зв'язки із українськими митцями, земляками з України, Полтавщини. У його московській квартирі лунали українська мова i пiсня. Він був частим гостем зібрань українців Москви. Своєю підтримкою, своїм авторитетом Іван Семенович допомагав московським українцям, був взірцем збереження українського національного духу.

Козловський співав у Харківському, Свердловському оперних театрах, а з 1926 року − у Великому театрі в Москві.

27 грудня 2018 р. в Московській консерваторії ім. Чайковського відбувся концерт, присвячений пам’яті Івана Козловського, на якому шанувальники слухали пісенні твори з репертуару знаменитого тенора у виконанні заслуженого артиста України Руслана Кадірова (Брагара), соліста ансамблю ім. Александрова.

Вступне слово промовив митрополит Богородський Адріан, який поділився спогадами про славетного співака і потім разом із залом проспівав «Вічну пам'ять» Івану Семеновичу.

Романси «Я вас любил», «Я помню чудное мгновенье», «Средь шумного бала», пісня Індійського гостя з опери «Садко» та інші були захоплено сприйняті глядачами. Родзинкою концерту стали українські пісні, арія Петра, фінальна сцена з опери «Наталка Полтавка».

На прохання глядачів Р. Кадіров виконав романси «Така її доля» та «коронний номер» І. Козловського − «Я встретил вас».

Теплі слова про Івана Семеновича промовили онука співака, представники Фонду ім. І.С. Козловського, активісти громадського об’єднання «Українці Москви», які виступили організаторами пам’ятного зібрання.

Об’єднана прес-служба українських організацій Росії

Москва, 28 грудня 2018 р.

На світлинах: Визначний тенор сучасності Іван Козловський. Співає Руслан Кадіров (Брагар) (праворуч). Слово владики Адріана. На вечорі виступила онука Козловського. Афіша концерту, присвяченого пам’яті І.С. Козловського.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка