lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Родинний гурток «Збіжжя» з Омська нагороджено Подякою Національного університету «Острозька академія»

Родинний гурток із плекання української культури «Збіжжя», який очолює Лідія Блізнова, нагороджено Подякою знаменитого вишу за участь у флешмобі, присвяченому ювілею Лесі Українки

Нинішнього року Україна, а разом з нею і все прогресивне людство відзначають видатний ювілей – 150-річчя від дня народження вірної доньки українського народу Лесі Українки. Зважаючи на складну епідеміологічну ситуацію, пов’язану з поширенням COVID-19, переважна більшість заходів проводиться онлайн.

Національний університет «Острозька академія» (НАУОА), Науково-дослідний центр «Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара», факультет міжнародних відносин, Наукове товариство студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина та молодіжна секція Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин (НАУОА) провели Міжнародний Інтернет-флешмоб до 150 річчя з дня народження Лесі Українки «Я жива»! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає…». У заході взяли участь 1920 представників від молоді та 1840 учасників від педагогічної спільноти із 17 країн світу.

За активну участь у флешмобі нагороду отримав Родинний гурток із плекання української культури «Збіжжя» з м. Омськ (РФ), який очолює відома активістка Лідія Блізнова. Пані Лідія та її незмінний помічник – онук Григорій Кука – учасники багатьох заходів, пов’язаних зі збереженням і розвитком української культури не лише в Росії, але й за її межами.

Подяку підписала Директор Інституту досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара, професор НАУОА Алла Атаманенко та координатор заходу Назар Мартинюк.

Зазначимо, що Лідія Близнова була претенденткою на номінацію «Кобзи» «Українець року в Росії» за 2020 рік. Ми будемо постійно повертатись до розповідей про багатогранну діяльність цієї знаної української активістки з далекого Омська, тим самим наголошуючи, що «і один у полі воїн», якщо він вірний патріот своєї історичної Батьківщини – України, і що діяльність пані Лідії іноді коштує роботи багатьох великих українських організацій РФ, які існують лише на папері...

Віктор Гіржов, редактор «Кобзи»

На світлинах:

  1. Керівник родинного гуртка «Збіжжя» Лідія Блізнова.
  2. Лідія Блізнова зі своїм онуком Григорієм Кукою.
  3. Подяка від Острозької академії.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка