lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Вечір, присвячений Сергію Корольову

Сергій КорольовОсновоположнику практичної космонавтики, головному конструктору перших штучних супутників Землі, міжпланетних апаратів, творцю перших пілотованих космічних кораблів

У Культурному центрі України в Москві пройшов тематичний вечір, присвячений основоположнику практичної космонавтики, головному конструктору перших штучних супутників Землі, міжпланетних апаратів, творцю перших пілотованих космічних кораблів Сергію Корольову.

Після вступного слова другого секретаря Посольства України в РФ Михайла Пасєки вібулася демонстрація українсько-російського фільму “Корольов”, знятого Першою відеокомпанією та Кіностудією “Мастер” у 2007 році. У ролях – Сергій Астахов, Наталья Фатєєва, Вікторія Толстоганова, Сергій Юрський.

Режисер-постановник фільму Юрій Кара звертає увагу глядача до сторінок біографії видатного конструктора, які тривалий час замовчувалися офіційними радянськими біографами: жорстокі побої Корольова енкаведистами, табори, де вчений добував золоту руду, голод. Про все це він розповів тільки двом космонавтам – Юрію Гагаріну та Олексію Леонову.

http://ukrcenter.org/180108.html

18.01.08

Додаток:

 Урочисте засідання до 100-ліття Сергія Корольова

З нагоди 100-річчя від дня народження основоположника практичної космонавтики, головного конструктора перших штучних супутників Землі, міжпланетних апаратів, творця перших пілотованих космічних кораблів Сергія Павловича Корольова в Культурному центрі України в Москві відбулося урочисте зібрання, у якому взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Російській Федерації Олег Дьомін, донька Сергія Корольова – Наталя Сергіївна, онуки конструктора, льотчики-космонавти СРСР, представники наукової громадськості України та РФ. Засідання було проведено на виконання Постанови Верховної Ради України від 6 грудня 2006 року “Про відзначення 100-річчя з дня народження С.П.Корольова”.

Вів урочисте засідання двічі Герой Радянського Союзу, доктор технічних наук, льотчик-космонавт Павло Попович.

Від української сторони делегацію очолював заступник генерального директора Національного космічного агентства України Едуард Кузнєцов, до складу української делегації також увійшли: перший заступник генерального директора ПО “Південний машинобудівний завод” Сергій  Войт, провідний конструктор ДКБ “Південне” ім. М. К. Янгеля Станіслав Ус, науковий консультант НКАУ Борис Василенко, заступник генерального директора Харківського НПО “Комунар” Олександр Асмолов, голова інформаційно-аналітичного центру “Спейс-інформ” НКАУ Михайло Мітрахов.

Російську сторону представляв заступник керівника Федерального космічного агентства “Роскосмос” Юрій Носенко, відповідальні працівники “Роскосмосу”, заступник генерального директора МКК “Космотрас” Володимир Михайлов, генеральний директор Федерального державного підприємства ЦНДІМАШ, академік Російської академії наук Микола Анфімов, депутат Державної думи РФ, голова Комітету з депутатської етики, голова Міжфракційного депутатського об’єднання “Авіація та космонавтика” Геннадій Райков, Герой Радянського Союзу, льотчик-космонавт Олександр Лавейкін, головний редактор журналу “Російський космос”, член-кореспондент РАН Віктор Савіних та інші.

До річниці Сергія Корольова його донька Наталя Сергіївна підготувала спеціальний мультимедійний проект “Спомини про батька” – на екрані було продемонстровано змістовний екскурс у життя вченого, кадри зі старту пілотованого космічного корабля “Восток” та запис голосу Корольова.

Едуард Кузнєцов вручив галузеві медалі НКАУ ім. М.К. Янгеля керівництву Федеральної космічної корпорації. У своїй промові він, зокрема, сказав “Корольов назавжди залишиться піонером, тим, хто вивів людство у космос”.

У свою чергу голова НКАУ Юрій Алєксєєв та його заступники були нагороджені пам’ятними медалями “Роскосмосу” ім С.П. Корольова. Культурний центр України одержав у подарунок спеціальні сувеніри, книгу про С.П. Корольова від його доньки та керівництва НКАУ.

У виступах, що прозвучали на урочистому засіданні, відзначалася роль проведеного заходу в зміцненні двостороннього співробітництва в галузі космічної промисловості та науки, адже присутні неодноразово наголошували на потребі поглиблення співпраці України та Росії в цьому напрямку – і це, за словами учасників, “стане кращим пам’ятником видатному конструктору Сергію Корольову”. Як сказав заступник керівника Федерального космічного агентства Юрій Носенко, “Сьогодні тільки дві колишні республіки Радянського Союзу – Україна та Росія – мають право називатися космічними державами, адже мають всі критерії цього поняття…”

На завершення зустрічі Павло Романович Попович розповів про особисті враження від спілкування з С.П. Корольовим, зазначивши, зокрема: “Ми (космонавти) завжди віримо в людей і в техніку, яку роблять видатні люди”.

Інформаційна служба Культурного центру України в Москві

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Президія корольовських читань в Кульурному центрі України в Москві

Вів урочисте засідання двічі Герой Радянського Союзу, доктор технічних наук, льотчик-космонавт Павло Попович

Загальне фото на добру згадку

Корольова Наталя Сергіївна  поряд з портретом батька

На світлинах: Сергій Корольов. Президія корольовських читань в Кульурному центрі України в Москві. Вів урочисте засідання двічі Герой Радянського Союзу, доктор технічних наук, льотчик-космонавт Павло Попович. Загальне фото на добру згадку. Корольова Наталя Сергіївна  поряд з портретом батька.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка