lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Український музичний салон: “Давайте творити добро!”
Вікторія Скопенко

У Москві розпочався новий сезон Українського музичного салону

Відкриття салону відбулося 29 вересня в концертному залі Національного культурного центру України в Москві. Одна з організаторів Салону, художній керівник та диригент Української народної хорової капели Москви, заслужений працівник культури України та Росії Вікторія Скопенко відсвяткувала влітку нинішнього року свій ювілей. Тож друзі та знайомі зібралися разом, щоб привітати ювілярку і насолодитися музичним мистецтвом. Виступаючи разом з Капелою, Вікторія Іванівна на щирі вітання відповіла закликом: “Давайте творити добро!” 

Не зважаючи на холодну осінню погоду, концертна програма Салону з чудовою назвою “Усмішка на світлині” була  сповнена юного запалу та життєрадісного настрою. На сцені виступили три дитячі колективи: лауреат всеросійських та міжнародних фестивалів, Взірцевий ансамбль танцю “Ровесник” (художній керівник ‒ заслужений працівник культури Російської Федерації Лариса Левіна), хор “Родничок” інструментального відділення дитячої музичної школи імені В. Я. Шебаліна (художній керівник і диригент ‒ Ірина Біленко)  та ансамбль танцю “Карнавал” (балетмейстер ‒ Наталія Аверичева), з якими у Вікторії Скопенко та постійної ведучої Салону, режисера  Віри Федорченко давні творчі стосунки. Особливо яскравою вийшла хореографія ірландського танку та степу ансамблю танцю “Карнавал”. Прекрасно виступив хор “Родничок”. Треба віддати шану його диригенту Ірині Біленко за професіоналізм та злагоджене звучання хору. Діти заспівали віночок воєнних пісень, а завершили виступ феєричним “Clap your hands” Дж. Гершвіна.

Танцювальні та музичні номери чергувалися з вітаннями. Дуже весело, в своєму дусі, Вікторію Скопенко привітав із ювілеєм Український музично-драматичний театр-антреприза “Еней” (художній керівник ‒ соліст Большого театру Микола Решетняк, арт-директор ‒ Лариса Білан). Серед інших, свої вітання висловив заступник голови РГО “Українці Москви” Валерій Семененко, який нагородив Вікторію Скопенко та Віру Федорченко медалями до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Відкрився новий сезон Українського музичного Салону великою програмою. Звичайно, на концерті заспівала Українська народна хорова капела  Москви. Були також показані слайди з творчого життя  колективу. Окрім традиційного “Вітаємо”, Капела виконала українські народні пісні “Туман яром”, “Грицю, Грицю, до роботи” та “Гімн добру” (музика О. Білаша, слова Б. Олійника).  В пісні “Туман яром” соло заспівав лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Володимир Касян. Пізніше цей молодий талановитий співак чудово виконав інші пісні. Також сольними номерами публіку розважили лауреат міжнародних конкурсів Олег Усов та заслужений діяч культури республіки Казахстан, лауреат всеросійських і міжнародних фестивалів, лауреат Міжнародної премії імені Миколи Реріха за збереження культурних цінностей та миру, доктор наук, професор Ірина Карабулатова. Прозвучали українська народна пісня “Ти до мене не ходи”, романс П. І. Чайковського на слова О. К. Толстого “Средь шумного бала”…

Завершив концерт зворушливий виступ лауреата всеросійських та міжнародних конкурсів Юрія Сарафанова. На честь святкування 85-річчя з дня народження радянського співака та композитора Юрія Гуляєва він заспівав пісні з його репертуару. Під завісу надзвичайно урочисто прозвучала пісня Юрія Гуляєва, написана на слова Роберта Рождественського, “Желаю вам”.

До речі, наступний Салон буде присвячений 140-річчю з дня народження Олександра Кошиця, українського хорового диригента, композитора, етнографа. Він відбудеться 27 жовтня о 19.00.

Радо запрошуємо всіх на наші концерти!

Олена Долженко.

Джерело:

http://ukrcentr.ru/kulturno-mistecka/ukra%D1%97nskij-muzichnij-salon-davajte-tvoriti-dobro/   

Додаткова інформація:https://ru.wikipedia.org/wiki/

 

На світлинах: Вікторія Скопенко. Вікторія Скопенко та Взірцевий ансамбль танцю. Вікторія Скопенко та Український музично-драматичний театр-антреприза. Ансамбль танцю. Вікторія Скопенко, Ірина Карабулатова, Євген Ларін. Українська народна хорова капела Москви. Хор. Юрій Сарафанов. Володимир Касян. Валерій Семененко, Віра Федорченко, Вікторія Скопенко.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка