lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Етнічні мотиви в сучасному українському костюмі
Маленька учасниця

Учні Української недільної школи імені Павла Поповича взяли участь у ІІІ Євразійському конкурсі високої моди національного костюму «Етно-Ерато»

Конкурс проходив 11 грудня у Московському будинку національностей та був організований Урядом Москви, Департаментом національної політики, міжрегіональних зв’язків і туризму міста Москви та Московським будинком національностей.

Колекція «Український віночок», зібрана Світланою Грудько, була представлена в номінації «Етнічні мотиви в сучасному костюмі» (серед ще сорока (!) колекцій майже з усіх регіонів Росії та Казахстану). Під сучасну обробку «Ой Марічка, чечері…» у постановці Ганни Пєшкової дівчата та хлопці представили святкові дитячі сукні, сучасні національні костюми Західної, Східної та Центральної України і навіть весільну сукню! Одним словом, за всіма законами і традиціями світових показів мод.

Усі сукні створені майстринями різних регіонів України, для яких вишивка та шиття – це не професія, а хобі. Кожна – справжній витвір мистецтва. Тут і традиційна вишивка нитками, і шиття бісером, і об’ємні квіти, зроблені з тканини, оригінальні фасони. Колекціонер Світлана Грудько поставила за мету познайомити світ зі справжнім народним мистецтвом, яке органічно синтезується та «вмонтовується» в сучасні модні тенденції. Весь світ сьогодні надає перевагу натуральному та природному. А що може бути природнішим і натуральнішими за народне мистецтво, мистецтво «від землі», від дідів-прадідів?

Подивіться на наших красунь та красенів і ви.

Ассоль ОВСЯННИКОВА-МЕЛЕНТЬЄВА.

Джерело:

http://ukrcentr.ru/kulturno-mistecka/etnichni

 

На світлинах: Маленька учасниця. До виступу. Готуємося до виступу. На сцені. Під час виступу. Учасники конкурсу. Після виступу. Журі. З президентом фестивалю Раушан Канап’яновою. Зі Світланою Грудько. Диплом. 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка