lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Українська молодіжна вітальня в Москві завершила черговий творчий сезон

У Культурному центрі України в Москві відбулося закриття IV творчого сезону Української  молодіжної вітальні

7 червня ц.р. у Шевченковій залі Національного культурного центру України у м. Москві відбулося закриття IV творчого сезону Української  молодіжної вітальні.

Єднання талановитої творчої молоді у програмі “Пісенне коло” продовжило кращі мистецькі традиції Вітальні.

На вечорі прозвучала авторська поезія з циклу “Мавка” голови Українського молодіжного клубу, члена Спілки журналістів Росії Ярослава Копельчука; поезію Бориса Пастернака у перекладах Леоніда Талалая і Миколи Рябчука декламували Василь Золотухін та  Христина Мащенська.

Продовжилася цього вечора і співпраця з Московською державною консерваторією імені П.І. Чайковського. Гостями Центру став камерний ансамбль солістів концертного симфонічного оркестру (художній керівник, професор Анатолій Левін, диригент Іван Черьомухін, клас професора Геннадія Рождественського), який віртуозно виконав серенаду для струнних Едварда Елгара та сюїту для струнного оркестру Леоша Яначека. Сподіваємося, що в майбутньому буде створено спільний творчий проект ансамблю і Культурного центру.

Фольклорні запальні пісні під гучні оплески залу разом зі своїми ровесниками з ансамблю “Коляда” (художній керівник Наталя Лацуновська) виконала випускниця Української недільної школи імені Павла Поповича Варвара Кошелєва.

За час існування Української молодіжної вітальні було започатковано і впроваджено в життя чимало творчих проектів, надано реальну підтримку авторам, виконано кращі твори сучасності та  класичної музики. Втім і цього разу не обійшлося без відкриття нових імен. Так, вперше у програмі Вітальні взяли участь студенти Російського університету Дружби народів Інна Лук’ян та Ярослав Туренко, які виконали композицію  гурту “Женя і Катя”  “Втомлене мicто”, студенти Московського педагогічного державного університету Микита Шевцов та Вікторія Царенко, які заспівали “Ми підем де трави похилі” на слова А. Малишка, музику П. Майбороди. Також справжнім відкриттям  став виступ контр-тенора Олега Усова, який задушевно виконав пісні “Дивлюсь я на небо”   на слова М. Петренка, музику В. Заремби і “Любовь настала” на слова  Р. Рдественського, музику Р. Паулса.

А завершив концертну програму IV творчого сезону виступ чарівної ведучої Української молодіжної вітальні, лауреата всеросійських конкурсів Юліани Дуби. Молода талановита співачка з великою любов’ю до українського музичного мистецтва подарувала гостям Центру пісню Наталки з опери М. Лисенка “Наталка Полтавка” та “Ой, співаночки мої” на музику А. Кос-Анатольського.  Висоскопрофесійну партію фортепіано їй склала Гелісфанія Хасанова.

Тож, до зустрічі у новому сезоні Вітальні, коли знову Шевченкова зала Центру наповниться звуками юних голосів, барвами позитивних емоцій і теплою енергетикою!

Джерело


На світлинах: Приміщення НКЦУ на Арбаті, де збирається українська молодь Москви. Виступає Ярослав Копельчук. Виступає Камерний ансамбль солістів Концертного симфонічного оркестру Московської консерваторії ім. Чайковського. Співає ведуча  Української молодіжної вітальні Юліана Дуба. Спільне фото на згадку.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка