lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Ученому и гуманисту Андрею Сахарову 21 мая исполнилось бы 95 лет
Академік Андрій Сахаров

Якби Президентом був Сахаров, війни Росії і України не було б

В этот день в Сахаровском центре состоится Фестиваль Свободы с большой просветительской программой

Лауреату Нобелевской премии мира, ученому, диссиденту, правозащитнику Андрею Сахарову 21 мая исполнилось бы 95 лет. Двадцать лет исполняется и Сахаровскому центру в Москве. Юбилейная программа Центра начнется открытием выставки "Сахаров". Ее куратор Наталья Самовер и художник Валерий Риван расскажут историю жизни великого диссидента и физика с помощью документов, фотографий и предметов из фондов Архива Сахарова.

Затем будут проводиться экскурсии по экспозиции, обсуждения жизни и деятельности Сахарова, показ фильма "Четверть века" режиссера Александра Гурьянова, посвященного последнему году жизни Сахарова.

Перед показом вспоминать о политической жизни конца 1980-х будут народный депутат СССР, политик Сергей Станкевич и заместитель директора Центра политических технологий Алексей Макаркин.

В дискуссии примут участие политолог и президент фонда "Индем" Георгий Сатаров, руководитель программы "Российская внутренняя политика и политические институты" Московского Центра Карнеги Андрей Колесников.

http://www.svoboda.org/content/article/27748105.html

Додатково:

http://www.svoboda.org/content/transcript/27747635.html

Від редакції:

Андрій Дмитрович Сахаров був людиною виняткової громадської мужності і чистоти. Як правозахисник, він захищав усіх: і кримських татар, і українців, і жертв Чорнобиля, і право громадян на виїзд з СРСР, він допомагав політзекам, і сам був політзеком. Для багатьох сучасників він був прикладом громадянина і прапором боротьби за права людини в СРСР. Окрім того, Сахаров запам’ятався як автор політичних і філософських роздумів про майбутнє людства і конвергенцію двох систем, в яких він виступив як гуманіст, ліберал і вчений.

Якби Президентом Росії був би Сахаров, війни Росії і України не було б. Також не було б і трксичного зомбоящика, війни у Сирії, офшорів еліти, викрадення кримських активістів, судів «болотників» і багатьох інших реалій нинішньої Росії. Якби Сахаров встав би із гробу, він би не повірив тому, що відбувається в Росії Путіна. Нинішня Росія виглядає так, ніби ніякої Перебудови й не було.

Академік Сахаров мав вирішальний вплив на світогляд В.Коломацького у студентські роки, і таким чином, академік Сахаров опосередовано впливав на майбутнє створення сайту «Кобза».

В.К.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

На світлинах: Академік Андрій Сахаров. Академік Сахаров на зїзді народних депутатів СРСР. Андрій Сахаров, Олена Боннер і Борис Нємцов.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка