lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Громадянин Канади подарував сумському храму УПЦ КП унікальну ікону

Колишній сумчанин, а нині житель м. Торонто Василь Коломацький передав у дар Храму Андрія Первозванного, що у Сумах, унікальну ікону кінця ХVIII-початку ХІХ століття

Передача ікони відбулася під час нещодавньої поїздки дарувальника до Сум, де поховані його батьки, скромно, без запрошення преси.

За словами Василя Коломацького, відомого правозахисника, активіста українського руху і головного редактора сайту українців в Росіїї «Кобза», ікона дісталася йому у спадок від батька Анатолія Васильовича, засновника приватного Музею українських старожитностей Слобожанщини.

Унікальність і художня довершеність ікони полягають у нестандартній трактовці теми «Христос у Чаші»,  яка представляє Євхаристію як Тіло і Кров Христа. Невідомий художник, на відміну від інших,  уникає фізіологічних подробиць стікання крові у Чашу, яка подається ним вже як Священний Грааль.

Побачити ікону тепер можна усім бажаючим у  Храмі Андрія Первозванного, що знаходиться за адресою:  Веретенівський провулок, 10 (район вул. Добровільної).

Символічно й те, що ікона, яка нагадує про жертовність Христа,  була подарована саме цьому храму. Нагадаємо, що Храм Андрія Первозванного, що належить Українській Православній Церкві Київського патріархату, був збудований на кошти місцевих парафіян і батька загиблого в АТО сумчанина Андрія Реути – козацького отамана Олександра Реути, який нещодавно відійшов до Господа.

На стенді  у храмі розміщено фотографії усіх загиблих в АТО воїнів Сумщини, а поруч з ним минулого року було  відкрито Пам’ятний кам’яний хрест на честь воїнів, які віддали свої життя, виборюючи незалежність України.

Джерело

Додатково: http://blog.i.ua/community/1952/1620784/


На світлинах: Василь Коломацький і священик храму УПЦ КП в м. Суми. Храм Андрія Первозванного, облаштований у приміщенні колишнього клубу. Василь Коломацький в момент передачі батьківської ікони «Христос у чаші» до українського храму. Ікона – найкращий дарунок для церкви.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка