lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Із Україною в серці

Вітаємо українське товариство «Вербиченька» в Нижнєкамську з 25-річчям!

7 жовтня 2020 року виповнилося 25 років з дня створення в Російській Федерації Нижнєкамської  національно-культурній автономії «Українське товариство «Вербиченька».  Зазначимо, що «Вербиченька» - одна з небагатьох українських громад, яка навіть в умовах жорсткої конфронтації двох держав – України і Росії – зуміла не тільки зберегти свою структуру, а й  продовжити активну діяльність.

На її рахунку – більш ніж 20-річна діяльність української недільної школи «Лелеки» і самодіяльного хору української пісні «Вербиченька», встановлення меморіальних знаків в Казані видатним діячам української історії і культури – Михайлу Грушевському, Оксані Петрусенко, Давиду Бурлюку, дослідження в архівах Республіки Татарстан, пов’язані з іменами Тараса Шевченка, Дмитра Яворницького, Миколи Макаренка, низка щорічних музично-літературних вечорів і лекцій, присвячених видатним діячам України, проведених крім Нижнєкамська в Казані, Уфі, Тольятті та інших містах Росії, участь у багатьох конкурсах і фестивалях, які стали для товариства майданчиками  популяризації української народної культури. Також «Вербиченька» була і залишається постійним кореспондентом «Кобзи».

Це – лише короткий перелік, зробленого товариством за 25 років. Тож,  цілком заслужено 2006 року голова Нижнєкамської НКА «Українське товариство «Вербиченька» Євген Савенко отримав державну нагороду України - орден «За Заслуги», а його заступник Людмила Найденко за підсумками 2019 року  була визнана одним з двох переможців  у щорічній номінації «Кобзи» «Українець року в Росії».

Вітаємо українців Нижнєкамської «Вербиченьки» з 25-річчям її заснування і бажаємо їм  подальшої плідної діяльності в ім’я України!

 Найближчим часом ми опублікуємо більш повну історію заснування цього товариства і його чвертьвікової роботи.

«Кобза – Українці Росії»

На світлинах:

1. Емблема НКА «УТ «Вербиченька»

2. Нижнєкамська НКА «УТ «Вербиченька». Презентація в Національному культурному центрі України у Москві, 2018 р.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка