lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 «Навальному – свободу, Путина - в тюрьму!»

31  січня в РФ пройдуть нові мітинги з вимогою звільнення опозиціонера Олексія Навального

31 січня о 12:00 на всій території Російської Федерації розпочнуться нові акції з вимогою до Кремля звільнити опозиційного політика Олексія Навального. Нагадаємо, що він був заарештований 18 січня у Москві після повернення з Німеччини, де лікувався після загадкового отруєння. А вже 23 січня в Росії пройшли масові мітинги з вимогою звільнити О.Навального, учасники яких з плакатами «Навальному – свободу!» скандували на адресу Президента В.Путіна: «Відпускай!»

Незважаючи на те, що влада попередила про незаконність таких акцій, до них приєдналися сотні тисяч людей у 170 містах РФ. Біля 3,5 тисяч учасників акцій були затримані поліцією, що є рекордним показником для новітньої російської історії.

У Москві протестувальники зберуться 31 січня на Луб’янці (будинок ФСБ) і Старій площі (будівля Адміністрації президента РФ), у Санкт-Петербурзі на Невському проспекті і вирушать до Смольного. Місця проведення акцій в  інших містах  в описі на  https://www.youtube.com/watch?v=xyazfyn3zr8, а також на https://navalny.com/p/6457/

Намагаючись попередити проведення  31 січня акцій з вимогою звільнення Олексія Навального, правоохоронні органи Росії протягом двох останніх діб за надуманими приводами провели затримання його соратників і активістів. Зокрема, порушена кримінальна справа проти соратника Навального Леоніда Волкова, затримали керівників штабу у Пскові і Омську Олексія Дорожкіна та Даніїла Чебикіна. Затримано також брата Навального Олега Навального,  активісток  Любов Соболь і Марію Альохіну, як підозрюваних у карних справах …  «про порушення санітарно-епідеміологічних норм».

«Очень недальновидное поведение властей больше похоже на истерику. Политтехнологов у федеральной верхушки нужно менять однозначно, потому что нажить столько недовольных на ровном месте – это определенный «талант»  нужен. Столько человек повсюду вышли на улицы! Цифры, конечно, впечатляют. И не просто полчаса постоять, а маршем шли, порой несколько часов. И это зимой, в морозы!», - так коментує ситуацію політолог Олександр Кинєв.

«Власть ушла в глухую оборону, - вважає інший політолог Аббас Галлямов. - Сначала неудачная попытка отравления Навального, и смехотворные объяснения властями того, что же с ним якобы произошло, затем расследование Bellingcat и резонансный звонок Навального своему отравителю, сигналы властей о непременном задержании оппозиционера в виде наспех пошитого нового дела и объявления его в федеральный розыск, а в ответ – его наплевательское отношение к этим угрозам и героическое возвращение. Хаотичные действия властей – то самолет летит во Внуково, то его перенаправляют в Шереметьево – все это сигнализирует протестно настроенным жителям, да и всем остальным, что власть боится оппозиционера…Это очень воодушевляет оппозицию, она считывает: «Власть слабеет» - и это хорошо ложится на общий фон недовольства и возмущения россиян».

Олександр Гвоздик за матеріалами інтерне-видань

Від редакції:

Ми впевнені, що допоки у Росії править кліка Путіна-Патрушева у країні не буде ні українських шкіл, ні бібліотек, ні газет, ні телебачення. Не завершиться війна між Україною та Росією. Тому всі підтримуємо Олексія Навального – нашу надію на зміни!

В.К.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додатково: https://www.svoboda.org/a/31071976.html

На світлині: Акція протесту в Пермі. 23 січня 2021 р.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка