lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Сандормох, 5 серпня. Доповнення

Після публікації «Кобзи» Такий значимий для нас усіх день… до редакції надійшов лист від Почесного голови Карельської РГО «Калина» Лариси Скрипникової. «Шановний пане Василю!- звертається пані Лариса до головного редактора «Кобзи» Василя Коломацького. - Вважаю за потрібне доповнити публікацію Олександра Гвоздика про вшанування пам'яті наших любих земляків в урочищі Сандармох 5 серпня.

Наш гурт був цілком із моїх друзів і моїх дітей [які] приїхали в Сандармох самотужки і за свої власні кошти.  Замовили два гарних вінка, в першу чергу поклали вінок до Соловецького Каменю,  а потім пішли до свого Хреста, де пов'язали нові рушники, поклали вінки та квіти  і після поминальної молитви
поіменно пом’янули 698 українців розстріляних сталінськими катами в урочищі Сандармох. Після цього зачитали листи співчуття від наших друзів, що обізвалася на моє звернення: пані Тетяни Лазди( Латвія); пані Ірини Ключковської, пані Людмили Мельник, пана Олега Турчина( Київ)…       ( додам - жодного  листа співчуття не прийшло від  друзів українців Росії...), це прикро, і це багато про що говорить, та це особлива тема...»

Так, дійсно, це особлива тема, бо до цього додамо, що, на жаль,  ми не знайшли жодного факту того, що цього року про День пам’яті жертв Великого терору і розстріляних в урочищі Сандармох діячів української інтелігенції згадали в Посольстві і Консульствах України в Росії, президент чи уряд України. Лише Міністерство закордонних справ України  5 серпня опублікувало прес-реліз, в якому, згадуючи трагедію Сандармоху,  закликало міжнародне співтовариство належним чином відреагувати на тривалі політичні переслідування в Росії, зокрема на переслідування істориків, які досліджують період терору.

Додаток: Відеозапис міжнародного читання списків загиблих в урочищі Сандармох  на YouTube-каналі 

На світлинах (надані пані Л. Скрипниковою):

1. Поминальний коровай від українців Росії. Праворуч – Л.Скрипникова

2. Біля Соловецького Каменя. Сандармох, 5 серпня 2021 р.

3. Читання імен загиблих українців біля Козацького Хреста. Сандармох, 5 серпня 2021 р.

4. Л.Скрипникова: «Наш гурт був цілком із моїх друзів і моїх дітей…»

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка