lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Українські книжки в столиці Грузії!

 

У Національній парламентській бібліотеці в Тбілісі відкрили Українську бібліотеку

28 січня 2022 року в Тбілісі сталася цікава подія ― у Національній парламентській бібліотеці в Тбілісі за участі представників української громади й діаспори Грузії та Надзвичайного і Повноважного Посла України в Грузії Ігоря Долгова та за сприяння Українського інституту відбулося урочисте відкриття Української бібліотеки.

Про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Грузії.

Також у відкритті бібліотеки взяли участь директор Національної парламентської бібліотеки м.Тбілісі Г. Кекелідзе та представники Інституту Україністики Тбіліського державного університету ім. І. Джавахішвілі.

Книжки можна отримати, завітавши до Бібліотеки з паспортом у робочі часи (10:00-18:00).

У дипустанові розповіли, що все почалося ще з 8 лютого 2018 року, коли Голова Української молодіжної організації в Грузії «Світанок» Т. Кахіані та Директор Національної парламентської бібліотеки м.Тбілісі Г.Кекелідзе підписали Меморандум про відкриття Українського куточка в згаданій бібліотеці, подальшу співпрацю та організацію спільних проєктів.

Увесь цей час Посольство України в Грузії невпинно поповнювало книжкові фонди Національної Парламентської бібліотеки.

Крім відкриття Української бібліотеки, у приміщенні Парламентської бібліотеки відбулося відкриття етнофотовиставки «Діти України: традиції та сучасність». Це світлини 20 дітей воїнів АТО, одягнених в автентичне українське вбрання, що несе в собі старовинну етнічну символіку і слугує оберегом українців.

Посольство висловило окрему подяку пані Оксані Чорнобривцевій за логістику свіжих примірників книжок та організацію фуршету для проведення заходу.

Нагадаємо, у Москві режим Путіна ще в часи президенства Ющенка ліквідував єдину в Росії Бібліотеку української літератури, а щодо директора установи Наталії Шаріної чинилося судове переслідуванню за надуманими звинуваченнями, за якими прокуратура вимагала вісім років увязнення. Сама ж Шаріна провела півтора роки під хатнім арештом, і отримала умовний вирок, що в той час сприймалося як перемога демократичних сил. Тепер порівняйте із ситуацією в Україні чи в Грузії! «Кобза» детально писала про справу БУЛ.

Віктор Гіржов

Додатково: У Бельгії бібліотека вперше відкрила колекцію українських книг

На світлинах:

  1. Вивіска Української бібліотеки в Тбілісі.
  2. Учасники церемонії відкриття Української бібліотеки.
  3. Посол України в Грузії І. Долгов та директор Національної парламентської бібліотеки м. Тбілісі Г. Кекелідзе.
  4. Фонди нової бібліотеки.
  5. Перші читачі книгозбірні.
  6. Фрагмент етнофотовиставки «Діти України: традиції та сучасність».

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка