lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Злочини на ґрунті ненависті росіян проти українців у Канаді

Конгрес українців Канади (UCC),  Рада провінції Британської Колумбії та відділення UCC Victoria повідомили  про жахливий злочин, що стався вночі з 19 на 20 квітня цього року.  На пароха Української католицької церкви св. Миколая отця Юрія Вишневського та його родину напали у їхньому будинку. Через поштовий отвір пролили бензин, і будинок підпалили. Трьом дочкам родини довелося стрибати з другого поверху. Одна з доньок, 11 років, отримала травми, їй зробили операцію, вона відновлюється.

Конгрес українців Канади закликав  правоохоронні органи повністю, швидко та ретельно розслідувати цей злочин проти п’яти невинних людей. «Враховуючи, що отець Вишневський є відданим громадським лідером, який своєю діяльністю рішуче підтримує український народ та його захист рідної землі від російської геноцидної війни, ми закликаємо місцеву владу розслідувати цей напад як злочин на ґрунті ненависті», - йдеться у зверненні.

Кількома днями раніше Конгрес українців розповсюдив інформацію про подібний злочин на ґрунті ненависті проти українців, який стався в Українській католицькій церкві Святої Марії у Великому Садбері (провінція Онтаріо) у вихідні дні минулого тижня.

Будівля церкви та меморіальні дошки біля собору Святої Марії були спаплюжені  буквою «Z» – символом підтримки геноцидної війни Росії проти України.

«Це очевидна спроба залякати нашу громаду та всіх людей, які підтримують Україну, - йдеться у повідомленні UCC. -  Люди, які спаплюжили  церкву Святої Марії, є боягузами, які підтримують геноцид Росії проти України та російські військові злочини та злочини проти людства. Ми закликаємо владу розслідувати цей злочин на ґрунті ненависті проти українців та притягнути винних до відповідальності. UCC вже давно виступає за те, щоб уряд Канади серйозно ставився до згубного впливу російських державних кампаній дезінформації, а також до розповсюдженого ними агресії та ненависті».

Наш кор., Канада

На світлинах:

1. Обгорілий фрагмент будинку пароха Ю. Вишневського

2. Спаплюжена табличка на церкві у Великому Сатбері

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка