lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Оголошення із Хохловського провулка, 10

Василь ДумаСкликається спільне засідання Ради ОУР та Ради ФНКА УР, яке повинно розглянути питання про хід виконання рішень IV Конґресу Об'єднання українців Росії та ІІІ З'їзду Федеральної національно-культурної автономії «Українці Росії» і план основних заходів на 2007-2008 рр

Об'єднання українців Росії    Объединение украинцев России

Россия, 109028, Москва, Хохловский пер., 10, стр. 4 Тел.: +7 (495) 917-14-74, 931-91-75 Факс: +7 (495) 917-14-74, 917-08-88 E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. № 01д/29 15.02.2007

Українським громадським організаціям РФ - членам Об'єднання українців Росії та Федеральної національно-культурної автономії українців Росії, відділенням ОУР.

Шановні друзі!

Згідно з рішенням Правління Об'єднання українців Росії та Правління ФНКА українців Росії 14 квітня 2007 р. об 11-й годині у Москві відбудеться чергове спільне засідання Ради Об'єднання українців Росії та Ради Федеральної національно-культурної автономії українців Росії. Бажаний день заїзду - субота, 14 квітня; день від'їзду - неділя, 15 квітня.

На обговорення вносяться питання:

1. Про хід виконання рішень IV Конґресу Об'єднання українців Росії та ІІІ З'їзду Федеральної національно-культурної автономії українців Росії.

2. Про план основних заходів ОУР та ФНКА УР на 2007-2008 рр.

Планується, що всі члени Рад та керівники організацій, відділень ОУР матимуть час для виступу (просимо заздалегідь його ґрунтовно підготувати та мати письмовий текст для долучення його до протоколу засідань).

Фінансування проживання членів Рад в Москві у необхідних випадках здійснюватиметься за рахунок коштів ОУР та ФНКА УР; інші витрати - за рахунок організацій та відділень.

У випадку, якщо член Ради не зможе взяти участь у засіданні, особа, яка його замінює, повинна мати доручення члена Ради, підпис якого завіряється керівником організації та печаткою або нотаріально.

Терміново повідомте, будь ласка, яким посадовим особам місцевих органів влади і на яку адресу (факс) слід надіслати листи з проханням сприяти у відрядженні учасників засідання до Москви.

Просимо заздалегідь поінформувати про осіб, які візьмуть участь у засіданні, обов'язково мати зворотні квитки.

Поштова адреса ОУР та ФНКА УР: 109028, Москва, Хохловский пер., 10, строение 4. Контактні телефони: (495) 917-14-74, (903) 134-02-53. Факс: (495) 917-14-74, 917-08-88. E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Просимо привезти з собою друковані видання (газети, журнали, книги, брошури тощо), які видані українськими організаціями Росії; вирізки або копії журнальних, газетних статей (із зазначенням назви видання, дати, сторінки) та інші матеріали про діяльність товариств, фотографії, плакати тощо.

Були б також вдячні за своєчасне перерахування членських внесків до ОУР та ФНКА УР за 2005, 2006 та 2007 роки.

Українські організації, які не є членами ОУР або ФНКА УР, можуть подати заяви про вступ до федеральних об'єднань. Представники цих українських організацій можуть також на запрошення Правлінь ОУР та ФНКА УР взяти участь у засіданні Рад як гості (про таке бажання просимо нас своєчасно повідомити).

Просимо про отримання цього листа терміново повідомити нас електронною поштою або факсом.

З повагою

Голова Рад ОУР та ФНКА українців Росії                    В. Дума 

-----------------------------

Замість редакційного коментаря:

Рівно через місяць - 14 квітня 2007 року повинно відбутись спільне засідання Ради Об'єднання українців Росії та Федеральної національно-культурної автономії «Українці Росії».

Але викликає великий сумнів перше ж речення циркулярного листа шановного Василя Михайловича Думи: "Згідно з рішенням Правління Об’єднання українців Росії та Правління ФНКА українців Росії 14 квітня 2007 р. об 11-й годині у Москві відбудеться чергове спільне засідання Ради Об’єднання українців Росії та Ради Федеральної національно-культурної автономії українців Росії".

Не знаю як проводилося засідання Правління ОУР, але більше половини членів Правління Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії” – Стефан Паняк, Наталя Литвиненко-Орлова, Володимир Манович і Олександр Кришталь про це так зване “рішення Правління ФНКА УР” не знають. Як говориться: ні слухом ні духом! Не спитав лише пана Анатолія Костюка, чи він був присутній на цьому засіданні і коли саме, де і як це рішення приймалося, хоча певний, що і він нічого не знає...

Але і того, що вже відомо, достатньо для висновку: рішення Правління ФНКА УР про скликання засідання Ради Федеральної національно-культурної автономії «Українці Росії» не було.

Не зрозуміло, як так вийшло, що Василь Михайлович Дума – солідна і статечна людина висловлюється від імені більшості керівного органу, яке такого рішення не приймало? Голова Рад ОУР та ФНКА українців Росії, як керівник громадського об’єднання, не може діяти як самодержець, бо повинен приймати всі рішення згідно із Статутами УР і ФНКА УР...

Вважав би за необхідне поставити питання про звіт голови Рад ОУР та ФНКА українців Росії за передбачене Статутами ОУР і ФНКА УР щомісячне проведення засідань Правлінь ОУР і ФНКА УР. При цьому - з конкретним означенням їх кворумів та порядком денним, бо багатьма нашими читачами підозрюється можлива фальсифікація помічниками шановного Василя Михайловича Думи деяких рішень від імені обраних відповідними Радами Правлінь ОУР і ФНКА УР.

Андрій БОНДАРЕНКО,

головний редактор сайту “Кобза - Українці Росії”,

Заслужений журналіст України.

P.S. Нагадую, що згідно з рішеннями IV Конґресу Об'єднання українців Росії та ІІІ З'їзду Федеральної національно-культурної автономії «Українці Росії» (хід виконання яких повинен був розглядатись на цьому спільному засіданні Ради ОУР та Ради ФНКА УР 14 квітня 2007 року), до складу Правління ФНКА УР 10 квітня 2005 року були обрані:

Співголови ОУР і ФНКА “Українці Росії”:

Василь Бабенко 

Валерій Семененко 

Заступники голови ФНКА “Українці Росії” (від регіональних і місцевих національно-культурних автономій українців):

Стефан Паняк (Екатеринбург) - перший заступник

Анатолій Костюк (Калінінград)

Володимир Манович (Новосибірськ)

Наталя Литвиненко-Орлова (Мурманськ)

Олександр Кришталь (Петропавловськ-Камчатський).

P. P.S. Голова Координаційної ради федеральних громадських об’єднань Василь Дума був обраний головою Рад ОУР та ФНКА українців Росії рівно через 4 місяці після Конгресу і З'їзду - 10 серпня 2005 року. Голосування за нього відбувалося методом не передбаченого Статутами ОУР і ФНКА УР електронного чи телефонного опитування членів Рад ОУР і ФНКА УР, що проводилось якимось невідомими і не уповноваженими для цього особами (замість рахувальних комісій, обраних делегатами обох форумів діаспори). На жаль, повні офіційні результати цього голосування не були згідно з федеральним законодавством опубліковані в загальнодоступних засобах масової інформації і тому неможливо перевірити їх чинність.

Із Статуту ФНКА УР (2006 р.):

5.5. Правление ФНКА УР избирается Советом ФНКА УР сроком на четыре года в составе сопредседателей ФНКА УР, председателя Совета ФНКА УР, заместителей председателя ФНКА УР, в том числе первого заместителя, и членов Правления ФНКА УР для обеспечения текущей деятельностью ФНКА УР в период между заседаниями Совета. Количественный состав Правления определяется Советом.

Правление ФНКА УР:

–        обеспечивает выполнение решений Съезда и Совета ФНКА УР;

–        созывает Совет ФНКА УР;

–        распределяет обязанности между членами Правления;

–        создает комиссии, комитеты по отдельным направлениям деятельности ФНКА УР, и утверждает положения о них;

–        создает средства массовой информации

–        принимает в состав ФНКА УР новых членов, исключает членов из состава ФНКА УР;

–        присваивает звание Почетного члена ФНКА УР;

–        рассматривает и утверждает сметы доходов и расходов, осуществляет контроль за их исполнением;

–        разрабатывает штатное расписание ФНКА УР, определяет порядок и условия оплаты труда сотрудников штатного аппарата ФНКА УР и привлекаемых специалистов, их полномочия и должностные обязанности;

–        утверждает положение о филиалах и представительствах;

–        принимает решение о назначении руководителей филиалов и представительств;

–        принимает решения по направлению и составу делегаций ФНКА УР, приглашает делегации из других государств.

–        отчитывается о своей деятельности перед Советом ФНКА УР.

Заседания Правления созываются один раз в месяц. Заседание Правления является правомочным, если в нем участвуют более половины его членов. Решения Правления принимаются большинством голосов членов Правления при наличии кворума. Форма голосования определяется Правлением. Протокол заседания Правления могут подписывать председатель Совета ФНКА УР, сопредседатели ФНКА УР и секретарь, ведущий протокол. Распределение обязанностей между заместителями председателя и членами Правления ФНКА УР устанавливается решением Правления.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка