lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Про "середньовічну азіатчину" Юрія Кононенка

Микола СвінтицькийЧленам Ради ОУР потрібно нарешті спитати з нього за фальсифікацію і підробку документів і рішень Конгресу та правлінь Об'єднання українців Росії і вивести його з керівництва та виключити з числа своїх членів

Шановне товариство! Напередодні спільного засідання Рад ОУР і ФНКА УР 14 квітня ц.р. хочу ще раз звернутись до керівників українських громад стосовно пана Юрія Кононенка. Члени нашої Ревізійної комісії ОУР на протязі 2 років після ІV Конгресу українців Росії уважно слідкували за публікаціями по підсумкам Конгресу документів і матеріалів нашого форуму. Ми порівнювали офіційний проект Статуту ОУР, представлений правлінням ОУР 15 березня 2005 року делегатам Конгресу, і той новий варіант, що був зареєстрований паном Кононенком в Міністерстві юстиції РФ. І хочу сказати, що скрізь, де він щось робив, там як кажуть у нас в народі - "золоті верби ростуть".

 

Підготовлені ним листи в українські громади - немовби торгівля "мертвими душами". Не зважаючи на те, що людина, наприклад, знаходиться у відрядженні, відпустці, у лікарні чи навіть (не дай Боже!) померла, в електронних опитуваннях, організованих Кононенком, її голос вважається прийнятим "За!". Саме за те рішення, яке пробиває сам Кононенко. Скрізь у підготовлених ним зверненнях до членів правлінь і рад ОУР і ФНКА УР використана одна і таж формула: "Ненадходження заперечень та зауважень до ... ц.р. свідчитиме про підтримку Вами згаданого проекту".

Я ще зрозумів би, якби було записано навпаки: "ненадходження листів від вас буде свідчити про відсутність підтримки з Вашого боку цього проекту". Але рахувати "За!" голоси тих, хто не приймав участь в голосуванні - це вже занадто! Так я міг би оголосити себе Папою Римським: розіслав би електронні листи усім кардиналам і в тому разі, якби вони мені не відповіли (а це практично гарантовано), то об'явив би себе понтифіком, головою римо-католиків, греко-католиків і всього Ватикану!

Можу лише погодитися з Почесним головою Української Всесвітньої Координаційної Ради достойним паном Михайлом Горинєм що зроблене Юрієм Кононенком - це "середньовічна азіатчина". Так пан Михайло публічно охактеризував ганебне головування цього колишнього головного піонера Радянського Союзу під час ІV Конгресу українців Росії та ІІІ З'їзду Федеральної національно-культурної автономії "Українці Росії". Персонально Юрію Кононенку, якого заступник голови Ревізійної комісії ФНКА УР пані Христина Кашуба піймала за руку як фальсифікатора і шулера за підробку звіту Ревізійної комісії делегатам форумів діаспори, - вже віри немає! Як там кажуть в перекладі з російської: "хоч раз збрехав - хто тобі повірить!"

Вважаю, що ми повинні сказати "Досить!" заняттям фальсифікаціями з боку пана Кононенка. І перш за все - організованим ним закритим електронним голосуванням, коли результати не публікуються (поіменно конкретні прізвища членів правлінь і рад ОУР і хто з них і як голосував - "за", "проти", "утримався"). Якщо не працює обрана Конгресом ОУР рахувальна комісія і не складаються протоколи, то голосування може бути лише абсолютно відкритим. І вірити тому, що за підписами пана Василя Думи розсилає Юрій Кононенко, ніяк не можна. Бо, вибачаюсь, то може бути і брехня.

Пишу так, бо ми після моєї публікації на сайті "Кобза-Українці Росії" від 16 жовтня минулого року так і не отримали в опублікованому вигляді на якомусь інтернет-сайті підсумки раніше розісланих паном Кононенком голосувань. Перш за все, публікації результатів голосування за кандидатуру Василя Думи на посаду голови рад ОУР і ФНКА УР (до протоколу від 10 серпня 2005 року). І тому він досі залишається нелегітимним і самозваним "головою ради ОУР і головою Ради ФНКА УР".

При цьому я ще півроку тому підкреслював, що вважаю за доцільне попередити:

а) за голову рад ОУР і ФНКА УР повинно проголосувати не менше 50% + 1 голос відповідно окремо голів громад в ОУР і окремо в ФНКА УР,

б) оскільки пан Василь Дума називає себе лідером обох українських громадських об'єднань Росії, то всього повинно приймати участь в голосуванні хоча б 50 % зареєстрованих в Мінюсті РФ українських громад (тобто із тих 105, що на 1 квітня 2005 року офіційно входили до складу ОУР і ФНКА УР, це буде мінімум 53 громадські організації).

Хотів попередити членів Ради ОУР і пана Кононенка від імені Ревізійної комісії ОУР, що питання до нього не закриваються. За грубі порушення Статуту, фальсифікацію звіту Ревізійної комісії ОУР і рішень вищого органу Об'єднання українців Росії - IV Конгресу українців Росії - перш за все наглу підробку Статуту ОУР в розділі немотивованого скорочення повноважень Ревізійної комісії ОУР (див. ст. 5.8.зареєстрованого ним в Мінюсті РФ документу і відповідно порівняйте зі ст. 4.8 проекту Статуту ОУР, що був офіційно винесений на розгляд ІV Конгресу українців Росії) і результатів голосування делегатів Конгресу, Ревізійна комісія Об'єднання українців Росії в попередньому плані винесла рішення про виключення першого заступника голови ОУР пана Кононенка Юрія Григоровича з членів ОУР. Так само п. Кононенком були фальсифіковані ще 3 статті Статуту ОУР в редакції від 10 квітня 2005 року. Тому цю свою пропозицію члени Ревізійної комісії ОУР пропонують розглянути 14 квітня 2007 року членам Ради Об'єднання українців Росії.

Ревізійна комісія Об'єднання українців Росії також прийняла рішення визнати нелегітимним і недійсним з моменту проведення результат організованих паном Кононенком виборів голови ради ОУР електронним голосуванням - без обрання рахувальної комісії і публікації згідно з діючим в Російській Федерації законодавством повних підсумків цих "виборів" в відкритих засобах масової інформації, перш за все - поіменних результатів голосування членів Ради ОУР. Таким чином, пан Василь Дума завдяки нелегітимному голосуванню, організованому Юрієм Кононенком, залишається лише головою Координаційної ради федеральних українських об'єднань, яким він був легітимно обраний 10 квітня 2005 року на спільному засіданні делегатами Конгресу ОУР і З'їзду ФНКА УР.

Разом з пропозицією про звільнення Юрія Кононенка з керівної посади і виключення його з членів нашого товариства за фальсифікацію рішень і документів Конгресу українців Росії і Статуту ОУР, хочу звернутися до членів Ради ОУР з закликом: "Хто поважає Почесного голову УВКР достойного п. Миколу Гориня, членів обраних делегатами форумів української діаспори Росії Ревізійних комісій ОУР і ФНКА "Українці Росії", той не повинен ні в якому разі допустити нової ганьби та "середньовічної азіатчини" - головування фальсифікатора і шулера Юрія Кононенка ні на спільних засіданнях рад ОУР і ФНКА УР, ні тим більш - на конгресах!"

Микола СВІНТИЦЬКИЙ,

заступник голови Ревізійної комісії

Об'єднання українців Росії.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

На світлині: Заступник голови Ревізійної комісії ОУР Микола Свінтицький.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка