lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 "Мережа довіри" російських українців

Андрій ОкараЧи є майбутнє у української діаспори в Росії

Українська діаспора Росії, як на мене, неправильно інтегрована. На початку 1990-х років діаспорне життя вирувало, а зараз – перетворилося на болото.

Будь-яка етнічна діаспора – це так звана "мережа довіри". Українська діаспора Росії має всі ті недоліки, що й материнська Україна – дуже низька здатність до солідаризації.

В ідеалі українська діаспора Росії та інших країн Співдружності незалежних держав може стати міцним лобістом, захисником інтересів, суб'єктом впливу. Але для цього актуальні молоді, енергійні, креативні, пасіонарні люди. Зараз же це нагадує клуб "Для тих, кому за 80".

В Москві, як мені здається, українська діаспора і так була не дуже сильно інтегрована, а за останні два роки її добили. Розгромили Бібліотеку української літератури в Москві, змінивши керівництво. Вважаю справжнім вандалізмом знищення унікального газетного зібрання за останні 20 років, що відбулося на початку року! Вижили з Бібліотеки української літератури активіста діаспори Юрія Кононенка та таке інше. І тому в Москві з Українською бібліотекою – справжня біда.

Щодо українських шкіл в Російській Федерації, то лідером є Республіка Башкортостан – там ще лишилися українські села, де трохи навіть збереглася українська мова. Там є пан Василь Бабенко – завдяки його зусиллям існує кілька українських шкіл.

А майбутнє в української діаспори Росії є лише у випадку, якщо вона самоорганізується як перш за все спільнота молодих, енергійних, успішних людей, зорієнтованих на взаємну підтримку та взаємну допомогу.

Андрій ОКАРА.

(Блог Андрія Окари)

http://www.regionnews.poltava.ua

На світлині: Андрій Окара.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка