lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Наше вітання Вам, Вікторе Григоровичу!

ОУР.Сердечно поздоровляємо п. В.Г. Гіржова з відкриттям Інформаційно-аналітичного порталу Об’єднання українців Росії – Федеральної національно-культурної автономії "Українці Росії"

В світовій мережі Інтернет почав роботу відкритий нашим колегою і товаришем Віктором Григоровичем Гіржовим Інформаційно-аналітичний портал Об'єднання українців Росії (ОУР) і Федеральної національно-культурної автономії "Українці Росії" (ФНКА УР): http://www.ukrros.info. Щиро раді від усієї душі поздоровити Віктора Григоровича, як керівника проекту і головного редактора порталу, з його запуском в дію!

Всього півтора місяці тому ми разом відмічали 100 днів з початку роботи першого його українського громадського web-проекту в Росії – онлайн-журналу «Український огляд» http://ukrrevue.ucoz.ua. А тепер радіємо за новий успіх нашого колеги і товариша на стезі інформаційної підтримки російського українства! Ми всі приємно вражені тою енергією, яку він проявляє та витрачає, його високою працездатністю на цій громадській ниві! А також виказуємо слова свого подиву і захоплення: і коли серед цих редакторських клопотів та турбот Віктор Григорович встигає виконувати основну роботу, як власний кореспондент "України молодої", та займатися своєю родиною!

Члени редакції сайту «Кобза-Українці Росії» обіцяють повну інформаційну підтримку цього проекту. Надіємось також, на його підтримку з боку членів редакційної ради і московського керівництва ОУР–ФНКА УР та інших українських організацій Москви і регіонів Росії.

Вимушені з жалем констатувати, що важливий інформаційно-аналітичний портал п. Віктора Гіржова почав діяти не в кращий час. Завдяки подвижницьким зусиллям та турботам нашого колеги і товариша портал ОУР-ФНКА УР з'явився на світ саме тоді, коли ці два федеральні громадські об'єднання - Федеральна національно-культурна автономія "Українці Росії" та Об'єднання українців Росії повністю втратили своє легітимне керівництво. Бо згідно Статуту ОУР та Статуту ФНКА УР співголови обох федеральних громадських об'єднань, члени рад і правлінь, голови і члени ревізійних комісій, постійні комісії Об'єднання українців Росії та Федеральної національно-культурної автономії "Українці Росії" були обрані 10 квітня 2005 року на свої громадські керівні посади лише на 4 роки. Тобто, з 10 квітня 2009 року навіть у обох колег п. Гіржова по редакційній раді порталу закінчився статутний термін повноваження співголів ОУР і ФНКА УР. І у всіх їх заступників також.

Тому вже з 11 квітня ц.р. під великим питанням всі останні постанови правління ОУР чи правління ФНКА УР. Бо до цього моменту керівництво обох федеральних українських громадських об'єднань повинно було провести згідно зі Статутами свої найвищі форуми – черговий V Конгрес Об'єднання українців Росії та черговий ІV З’їзд Федеральної національно-культурної автономії "Українці Росії" та переобрати на них їхні статутні керівні органи. А в надзвичайно складних умовах світової економічної кризи у квітні не були навіть проведені задані Статутами ОУР і ФНКА УР засідання Рад обох федеральних українських громадських об'єднань Росії.

З 1993 року перший голова ОУР та ФНКА УР Олександр Олексійович Руденко-Десняк щорічно ще в січні розсилав по регіональним та міським українським громадам об’яви про чергові збори членів Рад Об'єднання українців Росії і Федеральної національно-культурної автономії "Українці Росії". Він згідно діючим Статутам вчасно збирав і проводив в означені терміни Конгреси ОУР та З’їзди ФНКА «Українці Росії».

Вважаю, сьогодні нам потрібно допомогти керівництву ОУР та ФНКА УР до кінця цього року провести хоча б надзвичайні розширені засідання Ради Об'єднання українців Росії та Ради Федеральної національно-культурної автономії "Українці Росії" і прийняти на них необхідні рішення і заяви. Найлегше організувати ці засідання під час проведення в Москві 11-12 листопада 2009 року вже об’явленої співголовою ОУР та ФНКА «Українці Росії» Василем Яковичем Бабенком першої Міжнародної науково-практичної конференції україністів. На неї запрошена більшість керівників українських громадських організацій та національно-культурних автономій регіонів і міст Росії – членів Рад ОУР і ФНКА «Українці Росії».

Саме на засіданнях цих обох керівних органів українських федеральних громадських об'єднань можуть бути до кінця поточного року прийняті необхідні рішення та заяви. Бо інакше великі питання стосовно легітимності керівних органів і подальшої долі Об'єднання українців Росії і Федеральної національно-культурної автономії "Українці Росії" можуть виникнути у Міністерства юстиції Російської Федерації.

Здається, на початку цього літа шановний Валерій Фокович Семененко на деякі питання з боку Мінюсту РФ вже відповів. Але хто може гарантувати, що до весни наступного року вони знову не виникнуть у підлеглих голови Державної реєстраційної палати Міністерства юстиції РФ пана Адельханяна Роберта Артуровича. І чи задовольнить цих державних службовців таке виконання зареєстрованих в цьому відомстві Статутів ОУР і ФНКА УР?

Андрій БОНДАРЕНКО.

головний редактор сайту «Кобза-Українці Росії».

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

Валерій Семененко і Віктор Гіржов.

На світлинах: ОУР. Валерій Семененко і Віктор Гіржов.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка