lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Амбасадори України на Арбаті, 9

Посол України  серед учнів української недільної школи поряд з їх вчителькою Людмилою МельникУкраїнські дипломати відзначили ювілей своєї служби та День Святого Миколая

Український дипломатичний корпус у Москві відзначив 90-річчя з дня народження національної дипломатії. У Культурному центрі України в Москві відбувся урочистий вечір, присвячений круглій даті, та святковий концерт за участю майстрів мистецтв із Києва.

З короткою промовою про історію та здобутки української дипломатії, яка веде свій початок ще з часів Запорізької січі, а також про стан справ у нинішніх російсько-українських стосунках виступив радник-посланник Посольства України в Росії Леонід Осаволюк. З привітальним словом від російського МЗС виступив директор 2-го департаменту країн СНД цього відомства Віктор Сорокін. На урочистостях був присутній глава української дипломатичної місії Олег Дьомін.

В концерті, організованому Українським державним Центром мистецтв, взяли участь: легендарний ВІА "Кобза", ансамбль музики народів світу "Горлиця", скрипаль і композитор Олег Кульчицький, заслужена артистка України, ведуча урочистого вечора Наталя Шелепницька.

Двома днями пізніше, 19 грудня українська дипломатія зібралася у залі для урочистих подій Посольства з тим, щоб подивитися виступ дітей з української недільної школи, яка діє в російській столиці. Глядачам була запропонована художня композиція за мотивами біблійних сюжетів: діти вітали дипломатів з днем Святого Миколая, наступаючими новорічними та різдвяними святами, виконували пісні, танцювали. Юні артисти отримали від вдячних дорослих святкові подарунки, солодощі.

Того ж вечора відбулася ще одна значуща і приємна подія: художник з Теребовля, що на Тернопільщині, Микола Шевчук передав у дар українському Посольству цикл своїх робіт під загальною тематичною назвою "Мамина світлиця". Сім полотен, витриманих стилістично в єдиній кольоровій гамі, відтепер прикрашатимуть один із вестибюлів будинку Посольства.

Дарунок з рук українського митця приймав особисто Надзвичайний і Повноважний Посол України в РФ Олег Дьомін. Художник, в свою чергу, отримав подяку від Посольства за свій добродійний вчинок та спеціальні подарунки.

Задум написати роботи і передати їх дипмісії виник у пана Миколи зовсім недавно - влітку, під час його  персональної виставки в Культурному центрі України в Москві. Цю ідею активно підтримала аташе з питань культури Посольства Ольга Дарибогова, і  потім всіляко сприяла втіленню творчого і добродійного задуму в життя.

На урочистому вечорі й концерті, присвяченому 90-річчю української дипломатії

На сцені Культурного центру - артисти з Києва, учасники концерту на честь 90-річного ювілею

Повпред України в Росії Олег Дьомін приймає картини з рук художника Миколи Шевчука

На  день Святого Миколая

Дипломати тепло сприймали виступи юних артистів

На світлинах: Посол України серед учнів української недільної школи поряд з їх вчителькою Людмилою Мельник. На урочистому вечорі й концерті, присвяченому 90-річчю української дипломатії в Культурному центрі України в Москві. Зліва направо: Посол України в Росії Олег Дьомін, радник-посланник Леонід Осаволюк, директор 2-го департаменту країн СНД МЗС Росії Віктор Сорокін. На сцені Культурного центру - артисти з Києва, учасники концерту на честь 90-річного ювілею української дипломатії. Посол України в Росії Олег Дьомін приймає картину з рук художника Миколи Шевчука; крайня зліва - аташе з питань культури Посольства Ольга Дарибогова. Посол серед учнів української недільної школи в день Святого Миколая. Дипломати тепло сприймали виступи юних артистів.

Віктор ГІРЖОВ. Фото автора.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка