lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Звернення редакції сайту «Кобза» до українців Росії з проханням підтримати українського політв’язня Олега Сенцова

Редакція «Кобзи» закликає українців РФ надсилати українському політв’язневі Олегу Сенцову, який голодує в російській колонії вже 47-й день, листівки або листи зі словами моральної підтримки

Нещодавно в декількох книжкових магазинах Москви правозахисна організація «Меморіал» розповсюджувала листівки з портретом радянського дисидента Анатолія Марченка, який у 1986 році, перебуваючи у в’язниці, оголосив голодування. Він не вимагав свободи для себе – він вимагав звільнення всіх політичних в'язнів в СРСР («Кобза» нещодавно опублікувала матеріал про цю мужню людину). На жаль, Марченко загинув у радянській тюрмі, не витримавши тортур, голодування і не дочекавшись звільнення, хоч на вулиці вже вирувала горбачовська «перебудова». На звороті листівки містились адреса ув’язнення українського режисера Олега Сенцова, його прізвище, ім’я та по батькові.

Ця акція наштовхнула нас на думку, що українці РФ могли б морально підтримати кримського режисера, який голодує вже 47-у добу з вимогою звільнення всіх українських політв’язнів, яких за офіційними даними, в Росії нині налічується 64 особи. Цей мужній українець, якого путінський режим запроторив до в’язниці на 20 років за надуманими звинуваченнями, повторює подвиг Марченка.

Звичайно, в ситуації, в якій знаходиться Олег, нагадування про померлого в тюрмі дисидента було б не кращим варіантом. Ми пропонуємо надсилати Сенцову листівки (або листи) позитивного, життєстверджуючого характеру. Наприклад, щось за українськими мотивами. Це можуть бути краєвиди, визначні місця України, архітектура міст, навіть світлини з подій, що проводяться українськими організаціями в регіонах.

Наш співвітчизник має знати: про нього пам’ятають, його підтримують і в Україні, і в Росії, і в багатьох куточках світу, де мешкають українці. Спільними зусиллями ми маємо зробити все можливе, щоб врятувати життя незламного українця Сенцова, який у надзвичайно важких умовах перебування в колонії на Півночі Росії  та голодування, не зрадив своєї Батьківщини і залишається її вірним сином і патріотом. На жаль, до нього так і не допустили українського уповноваженого з прав людини Людмилу Денісову, а тому його життя та здоров’я викликають глибоке занепокоєння.

Ось адреса, за якою необхідно надсилати листівки:

КОМУ: СЕНЦОВУ ОЛЕГУ ГЕННАДЬЕВИЧУ, 1976 г.р.

КУДА: Индекс: 629400 Ямало-Ненецкий автономный округ. г. Лабытнанги, ул. Северная 33, ФКУ ИК-8 УФСИН России по ЯНАО.

Підтримаймо ж нашого співвітчизника у його нелегкій боротьбі за права, свободу і гідність українців!

Редакція сайту «Кобза» – українці Росії»

Додатково

Відкрите звернення редакції «Кобзи» до Володимира Путіна: Господин Президент, сделайте гуманный шаг – освободите Сенцова!


На світлинах: Український політв’язень в РФ Олег Сенцов. Радянський дисидент, письменник і правозахисник Анатолій Марченко, справу якого сьогодні продовжує Олег Сенцов.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка