lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Анонс інтерв’ю Віктора Казбана про життя сумської інтелігенції у 70-80-х роках

26 серпня виповнюється десять років із дня смерті Анатолія Коломацького

Дорогі читачі!

26 серпня виповнюється десять років із дня смерті Анатолія Коломацького – педагога, патріота, інтелектуала і патрона мистецтв.

Анатолій Коломацький посідав помітне місце серед сумської інтелігенції в останні два десятиліття перед набуттям Україною Незалежності. На його кварирі часто збиралася краща патріотична сумська інтелігенція. Тут велися розмови про мистецтво, літературу, про політику, про в’язнів сумління, про долю України, про майбутні зміни, що можуть вивести Україну на кращий шлях. В цей час на зустрічах був присутній син Василь Коломацький, тоді ще школяр, який вбирав ідеї Незалежності та Свободи, як кажуть, із перших рук. Саме завдяки цьому інтелектуальному імпульсу він ще в юності сформував свою життєву позицію і багато років займається громадською роботою.

«Кобза» вирішила звернути увагу на той час, на сумську інтелігенцію, на ті ідеї, що вирували у головах патріотів України у часи так званого «застою». У зв’язку з цим, ми завершуємо роботу над інтерв’ю із другом нашої редакції Віктором Казбаном, в якому буде згадано і про зустрічі на квартирі в Анатолія Коломацького. В інтерв’ю буде зроблено філософський аналіз тієї епохи і того кола інтелігенції. Інтерв’ю буде опубліковано «Кобзою» за декілька днів.

27 серпня у Сумах відбудуться поминки за Анатолієм Коломацьким, на яких його друзі згадають свого соратника і патріота. Ми закликаємо всіх, хто знав Анатолія Васильовича, пом’янути його в цей день добрим словом.

Редакція сайту «Кобза – українці Росії»

Додатково:

https://uk.wikipedia.org/wiki/

http://kobza.com.ua/kultura/1997-30-godyn-na-neokupovanij-terytoriji.html

На світлині: Анатолій Васильович Коломацький.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка