lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 З Новим роком та Різдвом Христовим!

Редакція сайту «Кобза – українці Росії» щиро вітає з Новим 2020-м роком і Різдвом Христовим своїх читачів та всю українську громаду РФ

Шановні українці Росії, дорогі читачі «Кобзи»!

Позаду 2019-й рік. Рік, що був наповнений, можливо як ніколи, радісними і сумними подіями.  Але, на відміну від попередніх років, завершуючи свою ходу, він подарував нам, хоч поки що й маленьку, але надію.  Хочеться вірити, що відновлення переговорів у нормандському форматі, вересневий  і грудневий обміни полоненими – найголовніші події  року, що минув, стануть першими кроками на шляху подолання політичного і військового протистояння Росії та України. Можливо, Москва погодиться із очевидним для всіх фактом існування незалежної України і запропонує більш цивілізовані відносини, базовані не на «дружбі», а на міжнародному праві. У це хочеться вірити в Новому році.

Серед важливих подій 2019-го і отримання Томосу про автокефалію ПравославноюЦерквою України.  Таким чином, Україна остаточно закріпила за собою у світі свою державну Незалежність, право бути в усьому рівною серед рівних, не озираючись на російське православ’я.

На жаль, не можемо пригадати серед подій 2019 року таких, які б покращили становище українців у Росії. Жорна  курсу на асиміляцію і русифікацію національних меншин продовжують крутитися, пересмелюючи останні рештки українських національно-культурних автономій. Етнічні українці в Росії, хоча і є її громадянами, позбавлені в порушення Конституції  права не лише на вільне висловлювання своєї політичної позиції,  а й на будь-які прояви симпатії  до своєї історичної батьківщини. Наша редакція була невеликим острівцем свободи, де українське слово і думка лунали вільно і правдиво, незважаючи на наше російське походження. Ми продовжимо цю роботу і в Новому році.

Маємо подякувати усім, хто в цих важких умовах не скорився, не перейшов до лав пристосуванців, хто продовжив відстоювати свої громадянські права, духовні свободи, пропагувати українську культуру і мову в Росії. Подякувати нашим кореспондентам, а також вам, шановні читачі, для яких ми, власне, і працюємо, за увагу до нашого видання. Особлива подяка нашим спонсорам, які виділили суттєву допомогу в році, що минув. Завдяки цьому, ми змогли опублікувати низку досліджень, маємо намір робити це і надалі.

Детальні підсумки життя українських громад у 2019 році ми плануємо підбити вже у січні 2020 року. А поки що вітаємо усіх вас із Новим роком та Різдвом Христовим!

Все, чого ми бажаємо собі, рідним, країні: здоров’я, щастя, миру, успіхів, все це  залежить від того, яких зусиль ми самі, і ніхто інший, докладемо для цього. Тож, у добру путь у новому, 2020 році!

Колектив редакції сайту «Кобза – українці Росії»

На світлині: Новорічна вітальна листівка від «Кобзи».

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка