Відомому активісту українського руху в Росії виповнилося 77 років

1 травня відзначив свій 77-й день народження Петро Олександрович Лісничий з Тольятті Самарської області. Українцям Росії  його ім’я добре відоме з діяльності, українського земляцтва «Дніпро» та однойменного народного хору української пісні, очолюваного ним Об’єднання українців Росії в Самарській області, а читачам «Кобзи» з його новин про діяльність українців Тольятті.

Петро Олександрович народився у селі Лютенські Будища (Зінківський район) на Полтавщині. Закінчивши школу із золотою медаллю, поступив до  Харківського політехнічного інституту, а по його закінченні поїхав разом з дружиною на будівництво Волзького автомобільного заводу (ВАЗ) в Тольятті.

У 1969 році вони, активні пропагандисти української культури, заснували на ВАЗі колектив українського хору, що згодом став народним, лауреатом численних всесоюзних, а потім і всеросійських конкурсів і фестивалів і впродовж багатьох років незмінним учасником заходів української діаспори в Росії..

Редакція «Кобзи» щиро вітає Петра Олександровича з днем народження і бажає йому ще довгих і довгих років життя, доброго здоров’я і родинного благополуччя!

«Кобза-українці Росії»

На світлині: Петро Олександрович Лісничий

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка