lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Вітаємо з днем народження Володимира Дорошенка!

Лідеру українців Башкорстану виповнилося 76 років

«Кобза» вітає з днем народження голову Республіканського національно-культурного центру українців Башкортостану «Кобзар» Володимира Борисовича Дорошенка.  А народився він 15 травня 1946 року в селі Плоска Дубнівського району Рівненської області. Після закінчення Львівського державного університету ім. І.Франка у 1969 році був направлений до Уфи, де розпочав трудову діяльність інженером-програмістом Інформаційно-обчислювального центру місцевого двигунобудівельного заводу. Працював в організаціях та на підприємствах з програмуванням та експлуатацією обчислювальної техніки.

Українській діаспорі Володимир Борисович відомий, перш-за-все, як справжній патріот України, людина, яка протягом свого життя в Росії виконувала вагому подвижницьку роботу, спрямовану на відродження та розвиток української культури та мови в Башкортостані. З 1992 року - як голова  Республіканського національно-культурного центру українців «Кобзар».

До особливо відчутних успіхів Центру «Кобзар» маємо долучити створення в нульових роках цього століття  в Башкорстані  11 державних шкіл різного типу з вивченням української мови, підготовку педагогічних кадрів з викладання української мови та літератури на філологічному факультеті Уфимської  філії Московського державного відкритого педагогічного університету ім. М.А. Шолохова. (Припускаємо що більшість цих освітніх ініціатив зусиллями влади вже лишилася у минулому, але в наших серцях лишилася вдячніть подвижникам із Башкортостану за їх величну працю).  Володимир Дорошенко був ініціатором проведення Шевченківських читань у Башкортостані, Республіканського фестивалю «Ой, радуйся, Земле», Міжнародного дитячо-молодіжного фестивалю «Червона калина» та інших. Організатор українського дитячого табору «Кобзарик» у Башкортостані. Організатор української газети «Криниця».

Володимир Борисович  Дорошенко доклав також чимало зусиль до створення української бібліотеки в Уфі, яка налічує понад 3000 примірників, і Народного хору української пісні «Кобзар» - одного із найвідоміших колективів української діаспори Росії.

Бажаємо імениннику міцного козацького здоров’я, душевної рівноваги, яка так потрібна усім нам у сьогоднішньому світі, добра і благополуччя!

Редакція «Кобза-українці Росії»

На світлині: Володимир Борисович Дорошенко, 2016 р.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка