lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Влада і нацменшини
Президент Росії Дмитрій Медведєв
Президент Росії Дмитрій Медведєв

Медведев отказался возрождать министерство по делам национальностей

Президент России Дмитрий Медведев выступил против идеи воссоздания в стране министерства по делам национальностей, сообщает РИА Новости.

Как заявил Медведев на встрече с руководством федерального собрания, попытки создания "очередных бюрократических структур типа Миннаца" никогда не решали межнациональных и межконфессиональных задач.

По его словам, эта работа должна вестись в том числе парламентом, который должен не только принимать качественные законы, но и выполнять повседневную работу на местах.

В конце 2010 года Медведев заявлял, что за поддержание гражданского мира и межнациональные отношения должны отвечать регионы, поскольку именно там происходят преступления на этой почве. Он также приводил в пример СССР, где существовала идея "советской общности".

Премьер-министр РФ Владимир Путин также ранее отмечал отсутствие в Советском Союзе межнациональных конфликтов, и заявлял, что с этой точки зрения в России эквивалента того, что было в СССР, пока нет.

Министерства, занимавшиеся национальной политикой, существовали в России вплоть до 2001 года, когда было упразднено министерство по делам федерации, национальной и миграционной политики. Последним руководителем этого министерства был Александр Блохин. Первое подобное министерство было создано в стране в 1917 году. Оно носило название народный комиссариат по делам национальностей РСФСР и возглавлялось Иосифом Сталиным.

http://www.lenta.ru/news/2011/01/17/minnaz/ 

На світлині: Президент Росії Дмитрій Медведєв.

Від Головного редактора:

З моєї точки зору закриття Міннацу в 2001 році негативно позначилося на стані міжнаціональних відносин в Росії. До 2001 року Національно-культурні автономії знали куди йти з проханнями про фінансування чи організацію культурних заходів, чи лобіювання профільних законів, вони йшли в Міннац. Після закриття міністерства зв’язок національних громад із владою послабився, що призвело до певного відчудження громад, їх замикання у собі і, очевидно, до певного дисбалансу в міжнаціональних відносинах. Тому важко погодитися із висловленнями Президента про непотрібність і неефективність згаданого міністерства. Якщо концепція держави включає в себе й розвиток національних культур, то міністерство потрібне.

Посилання на національний мир в СРСР виглядає також не зовсім переконливо. «Національний мир» в СРСР – це поголовне виселення кримських татар, чеченців, інгушів, калмиків та німців із їх рідних земель, це – масова депортація українців, литовців, латишів і естонців у Сибір, це - «дєло врачей», відкритий процес СВУ, анексія Балтійських країн, тисячі дисидентів у таборах, і, нарешті, розпад Союзу, коли жодна із національних республік не побажала залишитися у союзній державі. І це подається керівництвом країни як ідеал міжнаціональних відносин?

А чи не груба багаторічна пропаганда у ЗМІ переваги російського духу привела до зборів тисяч націоналістів під стінами Кремля? На чому виховували цю молодь: на приматі національного чи громадського почуття? На нахабстві, чи на толерантності і розумінні іншого?

Тому й не дивно що в БУЛ продовжуються грубі обшуки, адже при Брежневі української книги у Москві не було. Отже крокуємо до радянських часів! Back in the USSR?

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка