lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Україна прямує в напрямку до самознищення
Андрій Окара (Москва)
Андрій Окара (Москва)

Андрій Окара про причини політичного тиску на українські організації у Росії

Наш сайт робить передрук відповідей провідного московського інтелектуала пана Андрія Окари на новорічну Анкету зазети «День» (Україна). У своїх відповідях пан Андрій підсумовує минулий рік і, зокрема, згадує про негативні і тривожні події в українському русі Росії.

Також в своєму блозі на «Українській правді» пан Андрій пояснює чому нещодавно «тероризм» шукали саме в БУЛ.

В нинішній момент, коли московська влада в юридичній особі Мінюсту розпочала процес юридичної ліквідації ОУР (судове засідання у справі відбудеться 31 січня), ми вважаємо дуже важливим дати пояснення читачам чому це відбувається саме нині і в такій грубій формі. Публікації добре поінформованого московського інтелектуала Андрія Окари частково проливають світло на причини цих негативних процесів.

Редакція сайту «Кобза – українці Росії»

Україна прямує в напрямку до самознищення (анкета газети ''День'')

Анкета газети "День"-2010
1. Які події року, що минає, на вашу думку, змінили світ і Україну? Які з них – на краще, які – навпаки? Нинішній мейнстрим розвитку людства: подолання постмодерного світу, народження абсолютно нової соціальної реальності. Чого більше в цьому процесі: виродження і деградації людини чи навпаки – створення нової божественної досконалості – поки ще важко сказати. Але новий світ неодмінно буде прозорішим та відкритішим, людина в ньому матиме більше підстав для суб'єктності та самодостатності. Тому мейнстрімовими речами року, як на мене, стали деякі електронні новації, які роблять світ прозорішим: скандал з WikiLeaks, вибуховий розвиток FaceBook і Skype
2. Яка подія в житті країни за рік, що минає, стала найважливішою особисто для вас? В Росії – початок президентської виборчої кампанії – 11 грудня на Манежній площі, після чого в країні збільшилась політична турбулентність та загроза "закручування гайок".
В Україні – результати президентських виборів, після яких країна стала повторювати кроки сучасної Російської Федерації і прямувати в бік самознищення.
В Білорусі – побоїще в ніч після президентських виборів, після чого країна збільшила свою політичну залежність від Кремля.
3. Кого ви вважаєте героєм і антигероєм року? Джуліан Асанж – і герой, який розкрив, що найбільші таємниці держави – це вирізані ножицями газетні заголовки, і антигерой, який зробив велику світову політику заручницею своїх дитячих фобій та егоцентризму. Також антигерої – ті люди у Москві, які розпочали репресії проти українських громадських організацій Росії та української бібліотеки. Ще у списку антигероїв – чоловік з 20, майже усі – українські та російські політики.

4. Три речі, які додають вам сил й наповнюють оптимізмом? В Україні: 1) "Майдан лавочників" – оптимізм з приводу подолання страху перед новим політичним режимом. 2) Вихід роману Ліни Костенко і суспільна увага до нього – виявляється, героями суспільної уваги можуть бути не лише гламурні фріки, але й змістовні люди. 3) (У Росії) Перемога у змаганні за право проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року (якщо не звертати уваги на фінансовий аспект цього процесу).
5. Декілька слів про себе і про ваш "День". Які теми, автори, публікації, знімки, акції зі сторінок "Дня" 2010 року вам найбільше запам'яталися й чому? Найбільше запам'яталася реакція друзів, знайомих і незнайомих людей на мою статтю "Новая идея для новой Украины" ("День" від 9 та 15 червня
6. Ваш новорічний тост-послання українській родині. Кожному інтелігентному читачеві "Дня" щиро бажаю бути оточеним гарними, цікавими та достойними людьми. Бажаю не почували себе в Україні маргіналами, незатребуваними професіоналами чи невизнаними геніями. Бажаю, аби кожна розумна та енергійна людина могла б достойно реалізуватися саме в Україні!

http://blogs.pravda.com.ua/authors/okara/4d2389ac13845/

Три слова о политическом терроре

Сегодня, 16 января, три повода заставили меня вспомнить о проблеме терроризма.
Во-первых, успехи московских властей в борьбе с терроризмом – в изобличении известного террористического гнезда, прикрывшегося вывеской Украинской библиотеки в Москве. СМ.ТУТ: и ТУТ. Ну а российская федеральная исполнительная власть (в лице Лаврова) заявила, что закрытая по суду Национально-культурная автономия украинцев России таки занималась политической деятельностью в РФ.
Во-вторых, сегодня мне приснилось, что если кактусы поливать глицериновым раствором тринитротолуола, то через некоторое время сам кактус впитает в себя эту дрянь и превратится в настоящую бомбу.
Ну и, в-третьих, если вам не жаль нескольких гривень, то приглашаю купить журнал ПРОФИЛЬ-УКРАИНА (N1 за этот год)
В конце статьи делается акцент на том, что сознание украинцев в значительной степени сформировано именно поэтом – певцом политического террора:

"Но самое удивительное, что об этом забыли в стране, давшей миру наиболее яркого в мировой литературе поэта – певца тотальной войны, эстетизатора террора и концептуализатора права народа на вооруженный бунт против неправедной власти. Забыли обо всех этих "кривавих бенкетах", "свячених ножах" и "вигострених сокирах"". Поэтому обыск в московской украинской библиотеке вполне логичен. Но искали там не то: искали какие-то обветрившиеся книги о Шептицком и Бандере и обгрызенную крысами желтую подшивку газети "Шлях перемоги". А надо было обратить внимание на тексты именно этого поэта – террориста и подрывателя основ!
Статья в ПРОФИЛЕ-УКРАИНЕ завершает мой триптих размышлений о генезисе украинской политической системы:
1. Ошибки "Майдана лавочников".
2. О культе КАРГО. 3. О терроризме в условиях бездержавности: см. в ПРОФИЛЕ-УКРАИНЕ.

http://blogs.pravda.com.ua/authors/okara/4d32efb8e686c/

На світлині: Андрій Окара (Москва).

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка