lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Провокатори реєструють фальшиву ФНКА
Богдан Безпалько, провокатор, Москва.
Богдан Безпалько, провокатор, Москва.

Українських журналістів у Москві не пустили на установчий з'їзд зі створення нової Федеральної національно-культурної автономії українців Росії

Як передає УНАН, захід відбувається в Москві у приміщенні видавництва "Повітряний транспорт". Охоронці повідомили, що отримали сувору вказівку не пускати на засідання осіб, прізвищ яких немає в переліку запрошених. Крім того, спеціально під цей захід охорону посилили.

"Напевно, це щоб саме вас не пустити", - цитують одного з охоронців.

З'їзд зі створення нової національно-культурної автономії українців Росії представники Об'єднання українців Росії вважають провокаційним, оскільки його проводять без згоди діаспори, а саму організацію вважають псевдо-українською.

27 січня 2010 року Верховний Суд Російської Федерації остаточно ліквідував Федеральну національно-культурну автономію українців Росії, що існувала з 27 березня 1998 року. Позов Мін'юсту РФ ґрунтувався на скарзі активістів фонду "Родина", які заявили, що організація нібито "веде політичну діяльність, прославляє бандерівців і виливає негатив на Росію".

29 лютого 2012 року у Москві пройшов установчий з'їзд зі створення Федеральної української національно-культурної автономії, що має замінити ліквідовану організацію.

http://www.bbc.co.uk/ukrainian/news_in_brief/2012/03/120302_rl_journalists_moscow.shtml

Від редакції:

В інформації ББС мова іде про дві наступні події.

По-перше, антиукраїнський провокатор, москвич Богдан Безпалько робить спробу реєстрації Федеральної національно-культурної автономії. Саме під його керівництвом сьогодні, 2 березня, проходить секретний установчий з'їзд у Москві. Які конкретно регіональні національно-культурні автономії утворюють Федеральну національно-культурну автономію не відомо. (Згідно закону Федеральну НКА можуть утворити три зареєстровані регіональні НКА). Нашому сайту стало відомо що кілька регіональних НКА вже звернулися у Мінюст із протестами проти провокативних дій пана Безпалька (в цей момент документів на руках ми не маємо).

У свою чергу, 29 лютого представники кількох регіональних НКА провели у Москві з'їзд і прийняли рішення про реєстрацію Федеральної НКА. «Кобза» публікуватиме матеріали цього з'їзду після отримання офіційних документів.

Таким чином, мова іде про дві окремі спроби реєстрації Федеральної НКА українців Росії, із яких одна є провокативною і майже напевне замовленою В.Путіним та ФСБ, а друга є спробою відродити юридично ліквідовану у 2010 році Федеральну національно-культурну автономію «Українці Росії». Нагадаємо що ліквідація ФНКА у 2010 році відбулася за прямим поданням уряду В.Путіна.

Подібний розвиток подій прогнозувався нашим сайтом. Зокрема, Василь Коломацький у статті «Нотатки небайдужого» у грудні 2010 року писав:

«Які дії влади можна передбачити після закриття "ФНКА Українці Росії»? Це залежить від політичних апетитів Володимира Путіна. Зареєструвати нову Федеральну Автономію, яка очолить усі існуючі українські НКА регіонального рівня (ці НКА не підпадають під згадуване рішення Верховного суду) влада може. Якщо нахабства вистачить можна надіслати у Москву і підставних «керівників» НКА, створити нову ФНКА і поставити на чолі підставного «бобіка», підконтрольного органам. Не візьмуся робити прогноз дій Кремля. Можливо якийсь час влада почне громити регіональні НКА, і лише потім візьметься за створення федеральної структури. Час покаже.

Цілком можливий тиск влади і на Об'єднання українців Росії - ОУР. ОУР також вже більше року вийшов за статутні рамки із проведенням чергового з'їзду. Досить дочекатися пари доносів від павліків морозових і через рік після цього рішення Верховного суду. Варіант дуже вирогідний щоб говорити про це як про вирогідність. Фактично це вже реальність...»

У своїх рекомендаціях автор відзначив:

"Не давати приводів владі закрити регіональні відділення НКА. У випадку проведення владою фальшивого установчого з'їзду ФНКА усіма юридичними силами протидіяти цьому".

Отже, як бачимо обидва песимістичні прогнози щодо реєстрації підставної ФНКА та спроби юридичної ліквідації ОУР на жаль збулися. Для цього владі вистачило трохи більше року.

Нагадаємо також читачам хто такий пан Безпалько. Ми вже свого часу писали про цього провокатора. Саме він у січні 2008 року приймав участь у погромі Української бібліотеки у Москві, зокрема особисто викинув у смітник багатий фонд українських газет. Пізніше він залишив БУЛ і працював в МДУ на кафеді, пов'язаній із україністикою, де захищав проросійську концепцію трактування Голодомору.

Тепер зрозуміло, що саме на цю особу була зроблена ставка урядовими колами для реєстрації підставної ФНКА. Отже ім'я підставного «бобіка» відомо - Богдан Безпалько. А імя кукловода і називати не потрібно. Пригадаємо хто у нас у Росії є офіційним прихильником генерала Антона Дєнікіна.

Додатки:

http://kobza.com.ua/content/view/3637/34/ «Нотатки небайдужого»

http://kobza.com.ua/content/view/2223/86/ Зачистка БУЛ Безпалько

http://kobza.com.ua/content/view/1944/86/

http://kobza.com.ua/content/view/2474/1/ - Безпалько про Голодомор.

http://kobza.com.ua/content/view/1686/61/ - матеріал містить емейл Безпалька

Від редакції:

Шановні активісти української громади! Протестуйте проти спроби властей РФ нав»язати вам фальшиву автономію! Скажемо «ні» підставним «бобікам»!

Богдан Безпалько.
Богдан Безпалько.

На світлинах: Богдан Безпалько, провокатор, Москва. Богдан Безпалько.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка