lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 У Москві розігнали «Марш миру»
Олексій Домніков, один із організаторів Маршу миру

За спробу провести "Марш миру" в центрі Москви затримано понад 10 осіб

ЗМІ повідомляють про розгін «Маршу миру», що проходив у центрі російської столиці, та про затримання його учасників. Ось як інформує про подію УНІАН.
Інформаційне агентство цитує одногоз організаторів акції - Олексія Домнікова.

"Формальним приводом для затримання стали листочки з написом "Марш миру". Затримано всього 11 осіб. 7 - доставили в ВВС Міщанське, 4 - в Тверське", - сказав Домніков.За його словами, поліція складає протоколи про участь у несанкціонованіймасовій акції.

Як передає власний кореспондент УНІАН, деякі учасники акції одягнули одяг у жовто-блакитні кольори, вишиванки або прикріпили до одягу значки з написом "Ні війні" і "Мир Україні". Після початку руху невеликої колони учасників заходу поліція почала вибіркове затримання, в першу чергу людей, які тримали маленькі листочки з написом «Марш миру». Також були затримані особи, які намагалися не допустити затримання і вступали в діалог з поліцією. Таким чином, до автозаку потрапив і Олексій Домніков.

Перед затриманням деякі з учасників вигукували «Ганьба!», а також співали гімн України.

Як заявив УНІАН один з учасників акції, він прийшов на марш, щоб висловити свій протест проти агресивної політики Російської Федерації, причому не тільки в Україні, а й в інших країнах.«Росія веде агресивну політику проти своїх сусідів останні десятиліття, була створена «бананова республіка Придністров'я», була війна в Грузії, потім напад на Україну, зараз - Сирія», - сказав співрозмовник агентства Анатолій.

Як повідомляв УНІАН, активіст Домніков перед початком маршу розповів, що «Москва і Санкт-Петербург відмовилися виконувати незаконні рішення мерії та адміністрації та вирішили провести цього дня «Акт громадянської непокори державному свавіллю» - без політичної символіки, оскільки акція громадська, а не політична». За словами Домнікова, аналогічні акції проходять у Нижньому Новгороді, Єкатеринбурзі та Воронежі, у цих містах акції узгоджені з владою, в Саратові пройдуть пікети. Крім того, «Марш миру» 27 вересня мали провести в Лос-Анджелесі, США.При цьому він наголосив, що акція в Москві не узгоджена.

«Народний сход за законом не вимагає узгодження з владою. Прогулянка містом, зрозуміло, теж. Але поліція все одно може вважати це масовим заходом, якщо в учасників буде відповідна атрибутика», - сказав він і зазначив, щоб не було затримань поліцією, організатори попросили учасників не брати із собою транспаранти, плакати, прапори, стрічки і значки, а також не вигукувати гасла.
У т
ой же час на Суворовській площі учасників маршу, де планувалося провести народний сход, чекали агресивно налаштовані прихильники політики влади РФ. Вони були одягнені у футболки з написом "новоросія" і тримали плакати на підтримку Путіна і війни РФ на Донбасі. Дану групу поліція не чіпала.

Джерело:

http://www.unian.ua/politics/1135506-za-sprobu-provesti-marsh-miru-v-tsentri-moskvi-zatrimano-11-osib.html

http://www.unian.ua/world/1135477-u-moskvi-politsiya-zatrimala-praktichno-vsih-uchasnikiv-marshu-miru.html#ad-image-0

http://www.unian.ua/world/1135465-u-moskvi-rozpochavsya-marsh-miru-proti-vtorgnennya-rf-v-ukrajinu.html#ad-image-0

Додаткова інформація:

http://www.svoboda.org/content/article/27273688.html

http://freedomrussia.org/2015/09/26/marsh-mira-peterburg-27-sentyabrya-2015-goda-14-15-msk-pryamoy-efir-translyatsiya/

http://ru.espreso.tv/news/2015/09/27/v_rossyy_zaderzhyvayut_uchastnykov_quotmarsha_myraquot_za_podderzhku_ukrayny

 

На світлинах: Олексій Домніков, один із організаторів Маршу миру.Колона учасників Маршу миру у Москві. Для затримання активістів прибув ОМОН. Поліція затримує учасників акції. Автозак із затриманими. Учасники Маршу миру у Санкт-Петербурзі.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка