lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Human Rights Watch засуджує арешт директора української бібліотеки у Москві
Федеріка Могеріні, високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) засуджує російську владу за затримання у Москві директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, у Human Rights Watch вважають затримання Шаріної порушенням свободи кожної людини та поверненням до радянських часів.

"Затримання бібліотекаря за матеріали, які у неї є, це не тільки порушення її особистої свободи, але і свободи кожної людини, яка дбає про ідеї навчання та освіти. Російська влада надіслала жорстке повідомлення, що книги на полиці привели її за ґрати. Це тривожне повернення до радянських часів", – йдеться у заяві директора Human Rights Watch по країнах Європи та Центральної Азії Гаґа Вільямсона.

28 жовтня в Бібліотеці української літератури відбулися обшуки, а потім її директор Шаріна була затримана. За інформацією Слідчого комітету, щодо директора бібліотеки порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Приводом для порушення справи, згідно із заявами СКР, стало поширення серед відвідувачів бібліотеки видання Дмитра Корчинського, яке було визнане судом екстремістським матеріалом і забороненим до використання.

Джерело:http://www.pravda.com.ua/news/2015/10/31/7086999/?attempt=1

Росія не повинна втручатися у діяльність Бібліотеки української літератури – ЄС

В Європейському Союзі заявляють, що в Росії не повинні втручатися у діяльність таких культурних центрів, як Бібліотека української літератури в Москві. 

Як повідомляє УНІАН, про це заявив речник високого представника з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні.

Речник зазначив, що в ЄС відомо про цю ситуацію. "Прикро, що цей інцидент стався напередодні 50-річчя прийняття Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, який закріплює свободу вираження поглядів (стаття 19) і включає свободу пошуку, отримання та поширення інформації. Не повинно бути ніякого втручання в діяльність культурних центрів, таких як московська Бібліотека української літератури, в Російській Федерації", - заявив він. 

При цьому єврочиновник запевнив, що ЄС буде продовжувати "пильно стежити за цією справою".

Нагадаємо, 28 жовтня Бібліотеку української літератури в Москві заблокував ОМОН.  Директорка бібліотеки Наталія Шаріна зараз знаходиться під домашнім арештом.

Джерело:http://www.eurointegration.com.ua/news/2015/10/31/7040149/

Додаткова інформація:

http://www.pravda.com.ua/news/2015/10/28/7086659/

http://www.pravda.com.ua/news/2015/10/29/7086744/

http://www.pravda.com.ua/news/2015/10/30/7086988/

 

На світлинах: Федеріка Могеріні, високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики. Директор європейського і центрально-азійського офісу HumanRightsWatch Гаґ Вільямсон. Книги Дмитра Корчинського стали підставою для арешту директора БУЛ Наталії Шаріної. 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка