lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Савченко попередили про ймовірність раптової смерті
Надія Савченко тримає сухе голодування у Росії

Савченко йде на смерть як Стус, і ніхто її не спинить і не врятує...

Стан України Надії Савченко погіршується, лікарі попередили її про ймовірність утворення тромбу і раптової смерті.

Про це повідомляє в понеділок її адвокат Микола Полозов, після зустрічі зі своєю підзахисною в СІЗО.

"Зустрівся з Надією Савченко в СІЗО. Худа, з чорними колами під очима. Вага трохи менше 60 кг. Каже, вчора виглядала ще гірше. У п'ятницю дозволила взяти аналіз крові", пише він.

"Зі слів Надії, в крові чотирикратне перевищення елементів, які згущують кров і дворазове зниження елементів розріджують кров. Як їй сказали лікарі, кров перетворилася на смолу, яку серцю дуже складно прокачувати і велика ймовірність утворення тромбу і раптової смерті, буквально уві сні.

За словами Полозова, після цього почалися "танці з бубнами" з боку адміністрації.

"Спочатку приходив начальник СІЗО і попередив, що до неї можуть почати застосовувати заходи примусового виведення з голодування. Потім з Москви спеціально прилетіла головна у ФСВП по медичній частині, прізвище Надія не запам'ятала, тільки ім'я та по батькові - Ірина Іванівна", - пише адвокат.

Всі разом вони почали умовляти Надію на госпіталізацію. Від госпіталізації Савченко відмовилася, погодилася на введення їй глюкози і хлориду натрію внутрішньовенно.

"Сухе голодування Надія припинити відмовляється. Вона розуміє, що внутрішньовенна підтримка довго тривати не зможе - вени просто "згоряють", але починати пити воду і приймати їжу вона поки не збирається", - зазначив захисник.

"Але поки ніякої позитивної інформації про їх допуск на сьогоднішній день немає", - зазначив захисник.

Полозов також зазначив, що медики ФСВП оглядали Савченко, але вони не видають результати аналізів та обстеження ні самій Надії Савченко, ні її рідним, адвокатам, консулам України.

"Тобто нікому. Об'єктивної інформації про стан здоров'я Надії, крім слів медиків ФСВП, сказаних їй, немає.

http://www.pravda.com.ua/news/2016/04/11/7105138

Савченко просить ЗМІ поставити Путіну одне запитання

Засуджена в Росії українська льотчиця і депутат Надія Савченко просить ЗМІ поставити президенту Росії Володимиру Путіну конкретне питання а датою її повернення в Україну.

Про це повідомляє в понеділок її адвокат Микола Полозов, після зустрічі зі своєю підзахисною в СІЗО.

"Окремо Надія звернулася до людей, які підтримують її. Вона знає, що 14 квітня відбудеться пряма лінія з президентом Путіним і просить ЗМІ задати одне питання. Не "видадуть-не видадуть", а конкретно КОЛИ президент Путін збирається повернути її додому в Україну", - пише він.

За словами адвоката, президенту Петру Порошенко Надія запропонувала діяти більш рішуче в переговорах про її звільнення.

"Коли вода повністю заповнює греблю, сказала Надія, в цей момент одна-єдина крапля може її прорвати. Вона і є та сама крапля. Після її звільнення почнеться ланцюгова реакція, яка приведе до звільнення інших українських політв'язнів в Росії", - передав меседж Савченко Полозов.

"Поки Надія Савченко тримається, але сил у неї зовсім небагато. Домовилися, що вона постарається протриматися до четверга, коли ми знову до неї приїдемо. Далі буде видно", - зазначив він.

http://www.pravda.com.ua/news/2016/04/11/7105141/

Домовленості про звільнення Савченко зірвалися - сестра

Домовленості про звільнення української льотчиці і народного депутата Надії Савченко з російського СІЗО зірвалися, заявляє її сестра Віра.

Про це вона пише у понеділок в своєму Facebook.

"Поки "політики" формують"коаліцію", зірвалися домовленості про головну цінність Європи - людське життя! Порошенко, Путін поверніть Надю!", - написала Віра Савченко.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" вона уточнила, що мова йде про зрив домовленостей про звільнення її сестри з російського СІЗО.

"Так, моя інформація така", - сказала Савченко, пославшись на власні джерела.

Сестра утримуваної в РФ українки звинуватила політиків у піарі на ситуації, що склалася з Савченко, і відсутності реальних кроків, спрямованих на її звільнення.

http://www.pravda.com.ua/news/2016/04/11/7105127/

Від головного редактора:

Савченко йде на смерть як Стус, і ніхто її не спинить і не врятує... Принципова і незламна Надія Савченко виявилася не потрібною ні московським кадебістам, ні українським олігархам. Всі заяви політиків (включаючи Тимошенко) про її скоре звільнення були лише бажанням лишити її у тюрмі. Будучи затисненою між стінами, вона обрала дорогу честі.

Сподівань мало, але давайте сподіватися до останнього. Що чомусь серед сильних цього світу з’явиться повага до сильних духом. Що феномени з народу можуть приймати участь у політиці, діяти незалежно, вести за собою.

Путін реалізує принцип «даржава може все». А Порошенко побоюється у своїй державі потужного борця із корупцією. Так ми залишимося жити у старій епосі, а кадебісти і олігархи правитимуть бал і надалі. Панама – ось що їм потрібно.

Життя не таке лінійне як здається, і в ньому завжди є місце для боротьби. Савченко – символ нашого прагнення до змін, до гідного життя. Савченко умирає за нас всіх, щоб ми жили гідно, щоб не ламалися і не здавалися. Так сталося в сучасній історії України, що на шляху до свободи ми втрачаємо кращих  синів і дочок. Надя серед низ сама свята.

Я вірю що українцям Росії соромно за дії уряду, і за те, що все це відбувається ім’ям Росії. В той час як невеличка купка олігархів вирішує свої шкурні інтереси.

В.К.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Надія Савченко. Плакат

На світлинах: Надія Савченко тримає сухе голодування у Росії. Надія Савченко. Плакат.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка