lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Дівчата із Ярославлю на московському фестивалі

Керівник ансамблю «Соловейко» Людмила Харинюк. Про участь нашого дівочого ансамблю «Соловейко» в Першому фестивалі української культури «Сорочинський ярмарок у Москві»

В Першому фестивалі української культури «Сорочинський ярмарок у Москві» взяв участь дівочий ансамбль «Соловейко» від нашої Ярославської регіональної громадської організації української культури „Український центр „Просвіта".

Виник єдиний в Ярославській області ансамбль українскої пісни в 2006 році зусиллями Заслуженої артистки Росії, солістки муніципального оркестру «Струны Руси», керівника самодіяльного ансамблю народної пісні «Северянка» Людмили Харинюк. Незадовго перед цим пані Людмила побувала на семінарі традиційної культури українців Росії в Лазаревському, що стало для неї справжнім творчим поштовхом.

Народилася Людмила Харинюк в Маріуполі, але жила там не довго, коли їй виповнилося 12 років родина переїхала до Росії. «Сама здивувалася, що пам'ятаю українську мову, невідомо з яких глибин виринули слова українських пісень, - так описує вона свої враження від перебування в Лазаревському».

Вже в листопаді 2006 году новопосталий «Соловейко» вперше представляв Ярославль на IV Всеросійському фестивалі українських колективів імені Олександра Кошиця в Москві і отримав диплом II ступеня.

В 2007 году в Лазаревське наші ярославни приїхали вже цілим ансамблем і стали дипломантами Днів української культури.

Сьогодні «Соловейко» - постійний участник святкових заходів на День міста Ярославля, Дні слов'янської писемності і культури, концертів нашого Українського центру і ЯРОООО «Ассамблея народов России» тощо.

«Соловейко» не має фінансування, існує на громадських засадах. Тривалий час костюми доводилося просити, або арендувати. У минулому році Уряд Ярославської області виділив кошти на пошиття власного сценічного одягу, саме того яскравого вбрання, котрий так впав у очі глядачам на «Сорочинському ярмарку».

С самого початку гурт задумувався як естрадний колектив, оскільки це найбільш прийнятна форма для широких кол громадськості.

Всі «соловейки», незважаючи на молодий вік, співають давно і є також участницями самодіяльного ансамблю народної пісні «Северянка» Палацу культури імені Добриніна. Двоє Анастасія Харинюк і Ксенія Хайтман - школярки, Олександра Тарасова працює бухгалтером, а Ольга Голодалова - закінчує Ярославске училище культуры. Як можна здогадатися, крім Людмили і Анастасії Харинюк, решта до України не мають відношення, але українська пісня причаровує незалечно від національності.

На «Сорочинському ярмарку у Москві» ярославські дівчата виступили надзвичайно успішно: «Соловейко» став лауреатом першого ступеню в номінації «Ансамблі», також лауреатом першого ступеню стала солістка Ксенія Хайтман, у дуеті Анастасія Харинюк і Ольга Голодалова - диплом лауреата другого ступеню.

Марина МЕДЯНИК.

голова Ярославської регіональної громадської організації української культури „Український центр „Просвіта".

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Дівчата з Ярославля (злiва направо Ксенiя Хайтман, Анастасiя Харинюк, Ольга Голодалова, Олександра Тарасова).

Наші ярославни разом з Людмилою Харинюк під час «Сорочинського ярмарку у Москві» на Всеросійському виставковому центрі.

На світлинах: Керівник ансамблю «Соловейко» Людмила Харинюк. Дівчата з Ярославля (злiва направо Ксенiя Хайтман, Анастасiя Харинюк, Ольга Голодалова, Олександра Тарасова). Наші ярославни разом з Людмилою Харинюк під час «Сорочинського ярмарку у Москві» на Всеросійському виставковому центрі.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка