lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Єжель збирається вчитися воювати разом з Росією
Адмірал Михайло Єжель
Адмірал Михайло Єжель

Україна і Росія відновлюють проведення спільних військових навчань

Про це заявив міністр оборони України Михайло Єжель в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна". "Співпраця з Російською Федерацією покращилася і розширилася. Ми відновили проведення тих навчань і програм, які з різних причин були тимчасово припинені", - сказав він.

Зокрема, за словами міністра, мова йде про україно-російські навчання "Фарватер миру", проведення яких було припинено у 2005 році. Єжель додав, що сторони також планують змінити масштаб цих навчань і зробити його більш насиченим.

"Ми хочемо зробити їх досить об'ємними, тобто з відпрацюванням таких завдань, як підняття сил по тривозі з їхнім виходом в зазначений район, з виконанням завдань протичовнової, протидесантної та протиповітряної оборони, конвоювання суден, забезпечення висадки десанту", - зазначив міністр.

Що стосується інших спільних з російською стороною навчань, то, за словами Єжеля, у 2011 році заплановано проведення 3 навчань: "Фарватер миру", навчання чергових сил протиповітряної оборони і навчання механізованих підрозділів у тристоронньому форматі спільно з білоруською стороною.

Крім того, додав міністр, Україна отримала запрошення від російської сторони взяти участь у навчаннях сил протиповітряної оборони на російському полігоні "Ашулук" (Астраханська область Росії).

Міністр зазначив, що у Міноборони вже відпрацювали проект відповідного указу президента про затвердження плану міжнародних навчань на наступний рік, який на даний момент проходить міжвідомче узгодження в профільних міністерствах.

"Проектом передбачено проведення 21 навчань, з них 12 - на території Україні, 9 - за її межами", - повідомив Єжель.

Міністр оборони України на військовому навчанні
Міністр оборони України на військовому навчанні

На світлинах: Адмірал Михайло Єжель. Міністр оборони України на військовому навчанні.

http://www.pravda.com.ua/news/2010/11/16/5573477 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка