lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Знакова подія для українсько-російських відносин
Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко
Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко

Заява Міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка у зв'язку з проведенням першого засідання Спільної українсько-російської демаркаційної комісії

15-16 грудня 2010 року у Москві відбулося перше засідання Спільної українсько-російської демаркаційної комісії. Цей захід започаткував основний етап у реалізації Угоди між Україною і Російською Федерацією про демаркацію українсько-російського державного кордону, підписаної в Києві 17 травня 2010 року в рамках третього засідання Українсько-Російської міждержавної комісії під головуванням Президента України Віктора Януковича та Президента Російської Федерації Дмитра Медведєва.

Зазначена подія є знаковою для українсько-російських відносин. Вона стала ще одним підтвердженням результативності міждержавного діалогу між Україною та Російською Федерацією, свідченням налаштованості обох держав на всебічне поглиблення взаємовигідного та ефективного партнерства.

Нова атмосфера конструктивності, взаєморозуміння та взаємоповаги, яка продовжує утверджуватися в українсько-російських відносинах, дозволяє досягати практичних результатів з важливих питань двостороннього порядку денного, які впродовж тривалого часу вважалися такими, що не мають перспектив розв'язання.

З початком діяльності Спільної комісії процес демаркації українсько-російського державного кордону перейшов у практичну площину. У рамках її роботи буде здійснено комплекс заходів, які дозволять завершити оформлення на місцевості сухопутної ділянки українсько-російського державного кордону.

Успішне завершення розпочатого демаркаційного процесу не лише стане ще одним вагомим кроком нашої держави на шляху до підвищення надійності державного кордону, але й зробить суттєвий внесок у боротьбу з нелегальною міграцією та транскордонною злочинністю в регіоні, посилить позиції України у переговорах з іншими державами з лібералізації візового режиму.

Демаркація міждержавного кордону не призведе до нових перешкод для розвитку міжлюдських контактів у відносинах між Україною та Російською Федерацією. На виконання домовленостей Президентів двох держав, сторонами вживаються заходи з метою збільшення кількості пунктів пропуску на українсько-російському державному кордоні, розробляються практичні механізми щодо спрощення порядку його перетину.

На світлині: Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

http://www.mfa.gov.ua/mfa/ua/news/print/50407.htm

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка