lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Собі - все, а «іншим» - закон. Англійське прислів'я про права українців Росії…
Володимир Путін, Президент РФ і давній 'друг' українців
Володимир Путін, Президент РФ і давній 'друг' українців

У Росії ліквідували Об'єднання Українців.

Верховний суд Росії задовольнив позов Міністерства юстиції РФ з проханням ліквідувати громадську організацію «Об`єднання українців Росії». Відповідне рішення оголосив суддя Верховного суду Росії Микола Романенков, повідомляє УНІАН.

"Вислухавши пояснення представників Мін'юсту та «Об`єднання українців Росії», дослідивши матеріали справи, вислухавши судові дебати, Верховний суд РФ вирішив: заяву Міністерства юстиції РФ задовольнити, ліквідувати загальноросійську громадську організацію "Об`єднання українців Росії", виключивши її з Єдиного державного реєстру юридичних осіб", - офіційно оголосив пан Романенков.

Засідання суду відбувалося у відкритому режимі. Відповідно до постанови, сторони можуть оскаржити рішення впродовж місця. Мотивоване рішення буде направлено сторонам поштою у встановлені строки.

Водночас, адвокат ОУР Алім Жгульов наголосив, що під час засідання Верховного суду РФ жодних нових доказів вини ОУР Мін'юст РФ не надав. "Ми з рішенням не згодні і будемо направляти апеляцію у встановлені законом строки", - заявив адвокат ОУР.

сайт «Українська правда»:

http://www.pravda.com.ua/news/2012/05/18/6964802/

Украина обвинила Россию в предвзятом отношении к диаспоре.

Министерство иностранных дел Украины расценивает решение Верховного суда РФ о ликвидации единственной всероссийской украинской общественной организации «Объединение украинцев России» как предвзятое отношение к деятельности украинской диаспоры и как противоречивый шаг в дружбе между странами.

«С ликвидацией «Объединения Украинцев России» многочисленная украинская диаспора России впервые столкнется с ситуацией, когда украинские общественные организации не будут представлены на федеральном уровне. К сожалению, суд фактически проигнорировал проведенную новым руководством объединения значительную работу с целью исправления ранее указанных формальных недостатков в работе», - цитирует «Интерфакс-Украина» заявление МИД Украины.

В МИД считают, что это решение засвидетельствовало «предвзятое отношение к деятельности украинской диаспоры, несмотря на многоразовые заверения на политическом уровне в обратном».

«Считаем, что такой подход противоречит отношениям традиционной дружбы между нашими государствами и народами. Мы поддерживаем обоснованные стремления украинской диаспоры России - одного из самых крупных этнических обществ в Российской Федерации - иметь влиятельную и эффективную украинскую общественную организацию с общероссийским статусом, деятельность которой будет содействовать последующему развитию украинско-российских культурно-гуманитарных связей», - подчеркивается в заявлении.

МИД Украины также призывает российскую сторону принять принципиальное решение относительно реального содействия в правовой самоорганизации украинской громады в РФ как «важной составляющей широкой палитры дружественных украинско-российских отношений».

сайт «Контакти.ua»:

http://kontrakty.ua/article/47813

Українці Росії 26 травня візьмуться за створення нової організації.

У відповідь на закриття єдиної в РФ всеросійської української організації - Об'єднання Українців Росії (ОУР) - незабаром у Москві буде проведений установчий з'їзд на створення нової організації українців Російської Федерації.

Про це власному кореспондентові УКРІНФОРМу повідомив голова ОУР Тарас Дудко після оголошення вироку Верховного суду РФ про ліквідацію об'єднання.

"Ми будемо створювати нову організацію. Проведемо установчий з'їзд 26 травня, люди уже попереджені, ще додатково поінформуємо наших представників у регіонах, щоб взяли необхідні документи", - сказав Т.Дудко.

За його словами, робоча назва нової організації - "Просвіта". Водночас він скептично оцінив можливість домогтися скасування рішення Верховного суду шляхом касації. "Перспективність нульова. Але все одно ми повинні пройти цей важкий шлях. Ми не зачиняємось самі. Нехай вони це зроблять своїми руками і це буде на їх совісті", - зазначив Т.Дудко.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, у п'ятницю Верховний суд Росії ухвалив рішення ліквідувати Об'єднання Українців Росії і виключити організацію з єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Це вже друга українська організація, яку закрили в РФ. 27 січня 2011 року цей же суддя Верховного суду Росії прийняв рішення про ліквідацію Федеральної національно-культурної автономії українців Росії.

Ігор Соловей, спеціальний кореспондент УКРІНФОРМУ в Москві

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/ukraiintsi_rosiii_26_travnya_vizmutsya_za_stvorennya_novoii_organizatsiii_1728166

Довідка. Українці в Росії. Присутність українців на території сучасної Росії починається від часів Київської Русі. По суті, це власне «руси» («русичі») - українці з берегів Дніпра принесли на північні і східні терени Русі християнську культуру.

Опісля і тривало Україна виступала культурним і науковим донором для Московії, бо саме тут знаходилися єдині в Східній Європі вищі школи - Острозька (з 1576 р.) та Києво-Могилянська Академії (з 1632 р.), вихованці яких часто жили і діяли на сучасних російських землях.

За даними українського дослідника К. В. Харламповича, серед 127 архиєреїв, які в 1700-1762 роках обіймали російські кафедри, - 70 - українці, 43 - росіяни, 3 - греки, 3 - румуни, 2 - серби, 2 - грузини. П'ять українців були митрополитами, причому Дмитрія Ростовського, Іоасафа Білгородського, Інокентія Іркутського, Іоанна Максимовича канонізовано як російських святих. До 1758 року на 10 кафедр призначено 9 українців і лише 1 росіянин. За статистичними підрахунками О. Брюкнера, український вплив європеїзував Москву. Але відірвані від основного народного українського дерева переселенці самі асимілювали. Однак саме їхня клопітка праця на широких просторах Російської імперії визначила саме європейський шлях розвитку Росії.

За офіційними статистичними джерелами, у 1719 р. чисельність українців в Росії становила 262,9 тисяч осіб, у 1795 р. вона зросла до 810,9 тисяч осіб. Відповідно до перепису, число українців в Росії у 1897 р. досягло 3,6211 млн, а у 1926 р. - 7,873 млн.

У повоєнні роки українці чисельно становили всього 3,359 млн, у 1989 р. - 4,4 млн. Найбільше українців проживає у Москві, Санкт-Петербурзі, в районах Курська, Воронежу, Саратова, Самари, Астрахані, Владивостоку, Кубані (Краснодарський край), Дону, від Оренбургу до Тихого океану, в Закаспійській області, в Приморській Краю над рікою Усурі, в Амурській області («Зелений Клин»).

Триває швидка асиміляція українців. Ряд авторів та організацій вважають офіційні оцінки чисельності українців в Росії заниженими. Неофіційно у Росії сьогодні оціночно близько 7 млн. українців.

Практично в усіх регіонах створені українські культурно-національні організації. Всі ці регіональні організації входили до громадської організації "Об'єднання українців в Росії".

Переслідування з боку нинішньої російської влади. 24 листопада 2010 Верховний суд РФ заборонив федеральну національно-культурну автономію українців в РФ («Українці Росії») через виступи її керівника на радіо та заходах, присвячених пам'яті жертв Голодомору. Аналогічна ситуація, схоже, наразі склалася з Об'єднання українців в Росії.

Крім об'єднань під тиск підпадають заклади культури. Так, 17 квітня 2008 року було зупинена діяльність Українського освітнього центру при середній школі N124 (під приводом відсутності дозвільних документів на саме існування Українського освітнього центру). В 2006-2007 роках здійснювався тиск і перевірка працівників Бібліотеки української літератури в Москві. Працівники бібліотеки заявляли про переслідування їх з боку ФСБ. 21 грудня 2010 року було здійснено новий обшук бібліотеки співробітниками ФСБ Росії. Основною причиною вказувався пошук літератури екстремістського та антиросійського характеру. Вилучено ряд книг. 24 грудня 2010 року відбувся новий обшук, в ході якого було вилучено жорсткі диски з комп'ютерів бібліотеки, а також читацькі квитки. Бібліотеку було опечатано і закрито.

Утрьох
Утрьох
Верховний суд Російської Федерації
Верховний суд Російської Федерації
Російська демократія закінчується там, де починається 'українське питання'
Російська демократія закінчується там, де починається 'українське питання'
Тарас Дудко, голова ОУР, академік РАН, рідний племінник славетного кінорежисера Олександра Довженка
Тарас Дудко, голова ОУР, академік РАН, рідний племінник славетного кінорежисера Олександра Довженка

На світлинах: Володимир Путін, Президент РФ і давній 'друг' українців. Утрьох - зліва направо - Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медвєдєв, Президент України Віктор Янукович, Президент Росії Володимир Путін. Верховний суд Російської Федерації. Російська демократія закінчується там, де починається 'українське питання'. Тарас Дудко, голова ОУР, академік РАН, рідний племінник славетного кінорежисера Олександра Довженка.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка