lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Янукович розповів про обман Кремля у Харківських угодах
Янукович 'Рішення на користь ЄС є безальтернативним'
Янукович 'Рішення на користь ЄС є безальтернативним'

Кремль не дотримався обіцянок

Під час зустрічі з фракцією Партії регіонів 4 вересня президент України звинуватив російських партнерів у порушенні цілого ряду домовленостей.

Як пише "ZN.UA" з посиланням на джерела, Янукович поскаржився на неохайність у відносинах, маючи на увазі невиконання взятих на себе російською стороною зобов'язань, порушення домовленостей і прагнення принизити і задавити.

При цьому президент підкреслив, що таким чином його візаві в Кремлі і "Газпромі" завдають образи не просто президенту, але й усій Україні.

Янукович нагадав, що під час узгодження Харківських угод російська сторона на найвищому рівні пообіцяла, що частиною досягнутих домовленостей стане зміна формули ціни газу, що продається "Газпромом" в Україну. Згодом росіяни так і не дотримались обіцянки.

Президент також розповів, що під час переговорів у Москві він представив своїм візаві інформацію про ціни, за якими "Газпром" продає газ Німеччині, Італії, Австрії та ряду інших держав.

Україні паливо обходиться в 430 доларів за тисячу кубів з урахуванням відмінусованих 100 дол. плати за оренду Чорноморським флотом Росії баз в Криму. Згадані країни ж платили від 360 до 380 дол. за тисячу кубометрів палива.

Таким чином Янукович зробив висновок про те, що партнерського і шанобливого ставлення від північного сусіда очікувати не доводиться і тому його рішення на користь ЄС є безальтернативним.

При цьому президент підкреслив, що Україна готова приєднатися до пунктів роботи Митного союзу, що не суперечить Угоді про зону вільної торгівлі з ЄС. Крім того Росія залишатиметься найбільшим торговим партнером України.

"Виклавши свої аргументи, Янукович поцікавився, чи є що заперечити присутнім і попросив встати тих, хто проти прийнятого рішення. Всі в єдиному пориві залишилися сидіти", - зазначає видання.

Як відомо, Харківські угоди було підписано між Російською Федерацією та Україною 21 квітня 2010 року президентами двох держав. Документ регламентує питання перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України та зниження ціни на російський газ для України на 30%, але не більше ніж на $100 за тисячу кубометрів.

При цьому з газових контрактів 2009 року, що були підписані за часів прем'єрства Юлії Тимошенко, вилучається пункт 6.6, який припускав штрафні санкції для України, якщо вона набувала газу на 6% менше місячного обсягу поставок.

Після підписанням Харківських угод Янукович заявив, що без підписання цих домовленостей Україна втратила б не лише промисловість, але й країну.

За словам Януковича, протягом 10 років Україна отримає не менше 40 млрд. доларів, які стануть інвестицією в економіку. Також це дозволить не підвищувати ціни на ЖКГ, на газ для населення, а зниження ціни на газ є "головним у пошуку виходу з кризи".

Передрук: Сайт «Українська правда» http://www.pravda.com.ua/news/2013/09/7/6997513/

На світлинах: Янукович: 'Рішення на користь ЄС є безальтернативним'.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка